Tweede Daisels Food Festival in ‘t Torreke in Dadizele

Jens Deblauwe, Simon Loncke en Stijn Corneillie sluiten de zomer af met het Daisels Food Festival. © (foto JS)
Redactie KW

Op het einde van de zomervakantie organiseert de Dadizeelse vzw Oltegoare Daiselnoare voor het tweede jaar op een rij het Daisels Food Festival.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 17 tot 22 uur op het gemeentelijk domein ‘t Torreke. Net zoals vorig jaar zullen er meerdere eetstandjes op de site opgesteld staan. Lokale horecazaken zullen er het beste van zichzelf proberen te geven. De organisatoren voorzien daarnaast ook wat randanimatie. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel en er worden ook begeleiders voorzien bij enkele leuke activiteiten. Tijdens het foodfestival is er ook muzikale omkadering. “Vorig jaar werd een overdonderend succes. Er was immens veel volk. Dat hadden we totaal niet verwacht. We hopen dat er nu opnieuw heel wat mensen de zomervakantie op een gepaste manier willen komen afsluiten”, aldus Simon Loncke van Oltegoare Daiselnoare.

Onveilig zwembad

De vzw, die jaarlijks al een drietal evenementen organiseert, polste ook eens bij het gemeentebestuur of het niet mogelijk zou zijn om naar aanleiding van enkele EK-kwalificatiematchen van de Rode Duivels gebruik te maken van het leegstaande zwembad en er een pop-upbar te installeren. Van het gemeentebestuur kreeg men echter een negatief advies. “De site is heel gevaarlijk geworden. Er is bijvoorbeeld nog asbest aanwezig. Het zou gewoon niet veilig zijn om daar een dergelijk initiatief te organiseren”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). Het zwembad werd de voorbije jaren een keer opengesteld voor een activiteit van de lokale vrije basisschool. “Maar ook dat was al onder heel strikte voorwaarden. Wij staan met het gemeentebestuur achter alles wat ze doen, maar dit kunnen we spijtig genoeg niet toelaten.” Bij de vzw heeft men begrip voor die beslissing. “Eigenlijk ontstond de pop-upbar als een wild idee. Toen we uiteindelijk navraag deden bij het gemeentebestuur, hoorden we hoe onveilig het er eigenlijk is. We begrijpen dus maar al te goed dat iets dergelijks er niet mogelijk is.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier