Twee West-Vlaamse intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten erkend

Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois (N-VA), heeft vier intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten officieel erkend. Met RADAR en Leiedal is ook West-Vlaanderen goed vertegenwoordigd.


Het Onroerenderfgoedbesluit dat sinds 1 januari 2015 van kracht is voorziet in het erkennen van intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten (IOED). Om een erkenning in 2015 te verkrijgen moest de aanvrager vóór 15 januari 2015 een aanvraag tot erkenning indienen bij het agentschap Onroerend Erfgoed. Vier IOED’s krijgen nu hun erkenning: RADAR , Erfgoed Noorderkempen, Zolad+ en Leiedal.

RADAR, de dienst die de gemeenten Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden omvat, heeft als voornaamste doel met maatschappelijk draagvlak voor onroerend erfgoed te verbreden en het onroerend erfgoed meer toegankelijk maken voor het brede publiek.

Twee West-Vlaamse intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten erkend
© GF

Het Zuid-West-Vlaamse Leiedal is de interlokale vereniging voor streekontwikkeling. Leiedal wil de Leiestreek dynamisch en duurzaam uitbouwen tot een regio die aantrekkelijk is om te ondernemen, te werken, te wonen en te leven. Het werkingsgebied van de intercommunale Leiedal omvat de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.