Twee nieuwe hondenloopweides aan Haneveld

© WK
© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De gemeente De Haan heeft aan het sport- en recreatiecentrum Haneveld twee nieuwe hondenloopweides geopend. De zones werden door de groendienst van de gemeente afgezet met natuurlijke materialen.

“Geen weer om een hond door te jagen? Wees maar zeker dat uw dappere viervoeter vanaf nu op zijn dagelijkse wandeling graag zal passeren aan een van onze twee nieuwe hondenweides”, klinkt het bij de gemeente.

Er werd gekozen voor een omheining in kastanjehout. Er is een toegangspoortje dat dichtklapt en daarnaast ook een dienstpoort. “De zone aan de Nieuwe Steenweg is nog met veldesdoorn omrand en aan de Lindenlaan is er reeds bos, dat blijft”, vertelt schepen Christine Beirens, verantwoordelijk voor de dienst Werken in Eigen Beheer.

Rondsnuffelen of ravotten

Bij een boswandeling moet de hond steevast aan de leiband. Ook rond de terreinen van Haneveld moet de hond aan de leiband.

“Omdat deze trouwe dieren erg kunnen genieten van eens volledig loslopen, rondsnuffelen of ravotten, hebben we twee nieuwe losloopweides ingericht aan Haneveld. Zo willen we vermijden dat er nog honden op de Finse piste belanden.”

Meer controles

“We blijven er wel op aandringen dat de baasjes alles netjes achterlaten. Daar zal in de toekomst ook meer op gecontroleerd worden”, vult schepen voor Sport en Dierenwelzijn Mathieu Delbarge aan.

Vorig jaar werd al een hondenloopweide geopend aan het Kennedyplein. Daarmee zijn er nu dus drie in De Haan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.