Tuin Huize Proventier wordt groener en leuker

Schepen Ben Desmyter, Laurens Saint-Germain van de technische dienst en schepen Bryan Vanderhaeghe.© MD
Schepen Ben Desmyter, Laurens Saint-Germain van de technische dienst en schepen Bryan Vanderhaeghe.© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Maandag werd de eerste spadesteek gegeven voor een nieuwe tuin voor de bewoners van het woonzorgcentrum Huize Proventier. Grasvelden maken plaats voor belevingsgroen, goed voor de biodiversiteit en leuk voor de bewoners.

In de vergroening van de omgeving rond Huize Proventier komen twee projecten van het Poperingse stadbestuur samen. “Uit de inspraakvergaderingen die in aanloop van het meerjarenplan werden gehouden, bleken heel wat inwoners vragende partij te zijn voor bijkomend en attractief belevingsgroen. Daarmee zijn we aan de slag gegaan, saaie grasvlaktes vervangen we door planten en bloemen die diversiteit en kleur in het straatbeeld brengen. Her en der komen er ook nieuwe groenplekjes met afhankelijk van de mogelijkheden bomen, bloemenweides of plantenperkjes,” aldus schepen van Groenbeheer Ben Desmyter (CD&V).

Vlinders en bijen

Een van de meest opvallende vergroeningsprojecten is de zone rond Huize Proventier. Vorig jaar werd de omgeving van de seniorenwoningen volledig vergroend, nu is het de beurt aan de tuinen van Huize Proventier zelf. Schepen van Woonzorgbeleid Bryan Vanderhaeghe (Samen) is blij met de samenwerking met de groendienst: “We willen deze legislatuur een kwalitatieve woonzorgzone creëren rond Huize Proventier. Daarbij gaan we niet enkel onze seniorenwoningen renoveren maar koppelen we zeer graag ons wagonnetje aan de vergroeningsprojecten van collega Desmyter. In de tuin van Huize Proventier liggen nu veel klinkers en beperkt het groen zich vooral tot gras en zorgen de bomen niet echt voor de nodige schaduw. De terrassen worden vervangen door steenslaggazon en er komen vogeldrinkbakken en zitbanken, waardoor het leuk toeven zal worden voor bewoners, werknemers en familie. Het gras wordt vervangen door vaste planten die vlinders en bijen aantrekken, wat ongetwijfeld kleur zal brengen in Waterlelie en Vlinderpark, de afdelingen voor personen met dementie die grenzen aan de terrassen.” (AHP-Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.