Tot eind september pop-upzomerbar Chicola langs Leie

Kim Desmet, Sonny Ghesquiere en dochter Iluna op het terras aan de boorden van de Leie.© LVW
Kim Desmet, Sonny Ghesquiere en dochter Iluna op het terras aan de boorden van de Leie.© LVW
Redactie KW

Aan de boorden van de Leie gaat tot eind september op grond van de nv De Vlaamse Waterweg de pop-up Chicobar open. Het is een initiatief van Kim Desmet van de winkel Chicolat, in het begin van de Leiestraat, en haar echtgenoot Sonny Ghequière.

“In de winkel is het van juli tot eind september sowieso kalm. Toen ik in de zomer vorig jaar in de winkel ijsjes stond te scheppen, stond er een lange rij aan te schuiven en had ik geen tijd voor mijn andere klanten. Ons eerste idee was iets heel klein te doen maar het draaide anders uit”, lacht Kim.

“We huren de grond voor vijf maanden”, zegt Sonny. “In februari kregen we de bevestiging. We komen uit op een capaciteit van 100 à 120 personen. Er staat een tent met daarin loungestoelen. Achter de tent komt er een springkasteel. Vooraan ligt er een houten vloer en komen er daar tafels en stoelen. Het meubilair is allemaal nieuw. Het gaat om een grote investering.”

Er is één inkom op het jaagpad. “Dat er geen inkom is langs de Leiestraat is heel bewust”, vult Kim aan. “Enerzijds voor de veiligheid van de kinderen zodat ze niet op straat kunnen lopen. En één inkom is overzichtelijker om alles coronaveilig te houden.”

Het aanbod wordt heel ruim en divers. “Niet alleen een breed assortiment van pannenkoeken en ijsjes in allerlei smaken maar ook aperitief, digestief, warme dranken, panini’s, mocktails, cocktails, milkshakes, smoothies, bieren en wijnen”, overloopt Sonny de kaart. “We kiezen voor de lokale wijnen van Domein Ravenstein in Kruiseke en de fruitsappen van Demyfruit in Geluwe. We gaan ook onze huischampagne verkopen en een triple van Sint-Bernardus met aangepaste glazen. Aan de andere kant van de brug staat er ook een container waar we ijsjes om mee te nemen gaan verkopen.”

Wielertoeristen

“Er zijn veel mensen die nu de Leieboorden ontdekken”, merkt Kim. “Sommigen hebben het gevoel alsof ze op vakantie zijn. We mikken op dat publiek en ook op wielertoeristen. Kortom, gezinnen en passanten.”

De Chicobar zal bij mooi weer open zijn van 13.30 tot 20 uur, op vrijdag van 13.30 tot 22 uur, zaterdag vanaf 10.30 tot 22 uur en zondag vanaf 10.30 tot 20 uur. “We werken samen met chocolatier Robin Verhaeghe die in de Parkstraat in Menen begon met zijn eigen zaak Criyolo”, vertelt Sonny. “Alles wat eten betreft, is zijn verantwoordelijkheid. Matthias Trioen wordt onze ervaren barman. We vullen ons team aan met jobstudenten.”

Kim blijft deels in de winkel. “Op woensdag- en donderdagnamiddag zal ik sluiten, net als op onze vaste sluitingsdag maandag”, vertelt ze.

Pralines

Met de pralines ‘Wèrviksche sloapertjes’ neemt Chicolat ook deel aan de streekproductwedstrijd van de stad. De lekkernijen worden gemaakt door Robin Verhaeghe. In de toekomst zal in Chicolat ook de Tabaksnaaisterpraline naar een recept van gewezen bakker Gabriël Frimout uit de Nieuwstraat te koop zijn.

(EDB/foto LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier