Tornooi in Waregem voor ruiters met fysieke beperking

Anne d' Ieteren en de Vives-studenten Karel Demeulemeester EN Ewoud Laleeuw bieden een piekfijn verzorgd internationaal ruitertornooi aan op de terreinen van Sport Vlaanderen Waregem. © DJW
Redactie KW

Anne d’Ieteren van ruiterorganisatie Quadrille organiseert dit weekend de Para Equestrian Dressage Competition CPEDI***, een internationaal tornooi voor ruiters met een fysieke beperking. Ze krijgt daarvoor de steun van Hogeschool Vives.

Anne d’Ieteren organiseert deze driedaagse, die loopt van vrijdag 20 tot zondag 22 april, op de terreinen van Sport Vlaanderen Waregem (voorheen Bloso) aan de Veldloopstraat met de steun van onder andere Hogeschool Vives uit Kortrijk. Het internationaal tornooi voor ruiters met een fysieke beperking Para Equestrian Dressage Competition CPEDI*** is een belangrijke driedaagse voor de deelnemers in het vooruitzicht van het WK dat in september plaatsvindt in de US.

Heel wat aandacht

“Het wordt sowieso een belangrijk evenement voor de topruiters”, legt Anne d’Ieteren uit. “In zijn genre is het zelfs het grootste tornooi van Europa met in totaal 74 deelnemers. Daarom gaan wij twee pistes op de site van Sport Vlaanderen Waregem nodig hebben. De 74 ruiters die zich hebben ingeschreven komen uit 16 landen en strijden voor een plaatsje op het WK 2018 in het Amerikaanse Tryon. Het wordt dus paardensport op het hoogste niveau dat wij aanbieden. Daardoor zal het tornooi online en offline heel veel internationale aandacht krijgen. Vorig jaar werden meer dan een miljoen views op de sociale media gehaald. Misschien wordt het deze keer nog wat meer. In elk geval is ruiterclub Quadrille een sterke speler in het para-equestriancircuit.”

Amerikaans tintje

Voor de organisatie van dit tornooi doet Quadrille voor het eerst een beroep op studenten van de Hogeschool Vives uit Kortrijk. Zij zetten zich in voor de barbecue van zaterdagavond 21 april op de site van Sport Vlaanderen Waregem en kleden het geheel in western-stijl in. Daarmee geven ze aan het komend WK in Tryon een puur Amerikaans tintje. De opbrengst van de avond is bestemd voor de ondersteuning van de para-ruiters.

“Wij zijn in elk geval heel tevreden dat de studenten vanVives meewerken”, besluit Anne d’Ieteren. “Zaterdagavond wordt dan ook iets speciaals. Voor het sportieve luik van de driedaagse staan enkele grote namen op de affiche: de Belgische Michéle George en de Deense Stinna Tange Kaastrup, allebei medaillewinnaars op de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Daarnaast mogen wij een recordaantal van negen Belgische ruiters verwelkomen met onder andere Evelyne Van Looveren, Ciska Vermeulen, José Lorquet en Kevin Van Ham.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier