Torhoutse dansschool Inner Motion op zoek naar overnemer

Gwenny Verhoye geeft ten laatste tegen eind juni volgend jaar haar dansschool Inner Motion in Torhout uit handen.©Johan Sabbe Foto JS
Gwenny Verhoye geeft ten laatste tegen eind juni volgend jaar haar dansschool Inner Motion in Torhout uit handen.©Johan Sabbe Foto JS
Johan Sabbe

Ten laatste tegen eind juni, het moment waarop de huur van de zaal afloopt, zet Gwenny Verhoye haar dansschool Inner Motion in Torhout stop. Ze zoekt een overnemer. Sinds een paar jaar doet ze onder de naam Inner Balance ook aan coaching en energetische lichaamsbehandeling en daar wil ze voortaan volledig op focussen.

“Al een tijdje vind ik de combinatie met de dansschool te zwaar geworden”, zegt ze. “Nu heeft de coronacrisis alles in een stroomversnelling gebracht.”

Coronacrisis weegt op de danssector

Gwenny (39) woont naast de danszaal in de Oostendestraat, niet ver van het Kasteel Wijnendale. Het huis en de zaal huurt ze aan dezelfde eigenaars. “Ik blijf er wonen, maar zeg het huurcontract van de zaal op”, verduidelijkt ze. “Ten laatste eind juni zeg ik mijn danszaak dus vaarwel. Samen met de eigenaars van het vrij recent gebouwde complex hoop ik tegen dan een overnemer te vinden. Zo kunnen onze leden in hun vertrouwde omgeving blijven dansen. Momenteel zijn we aangewezen op online lessen en daar pomp ik samen met mijn docenten veel energie in. Nogal wat mensen onderschatten de moeite die je moet doen om filmpjes op te nemen, instructies door te sturen en vanop afstand les te geven.”

Gwenny is regentes lichamelijke opvoeding en Engels. Al sinds 2007 leidt ze haar eigen dansschool Inner Motion, al ging ze in de beginjaren ook freelance lesgeven in andere danszaken. Met Inner Motion huurde ze een tijdlang een pand in Hertsberge en vond daarna onderdak in het Torhoutse fitnesscentrum Campo Sportivo. Sinds 2015 huurt ze de mooie zaal in de Oostendestraat. Die biedt ruimte voor om en bij de 30 dansers. Er is ook een klein bargedeelte aanwezig. “Ideaal voor kleine dansscholen of grote scholen die als gevolg van corona moeten inkrimpen”, zegt Gwenny. “Ik hoop heel hard dat we een geschikte overnemer zullen vinden. Die kan onmiddellijk aan de slag, voor mijn part zo snel mogelijk, want alles is instapklaar. Al dwarsbomen de strenge coronaregels jammer genoeg de werking momenteel.”

Door een combinatie van te veel trainen en overdadig praktijkles geven, heeft Gwenny haar lichaam zwaar op de proef gesteld. Gevolg: knieproblemen die het haar al een tijdje onmogelijk maken om nog zelf te dansen en te doceren. “Dus leid ik Inner Motion vanuit een coördinerende rol, zonder zelf op de dansvloer te staan”, zegt ze. “Dat lukt prima, maar is niet het meest ideale. Op die manier moet je de eigenlijke lessen aan je docenten toevertrouwen.”

Samenwerking met zangeres Ingeborg

Hoewel ze corona niet als reden voor het stopzetten van haar zaak naar voren schuift, ontkent Gwenny zeker niet dat het virus de danssector een serieuze oplawaai gegeven heeft. “De richtlijnen vanwege de overheid zijn lang niet altijd duidelijk en veranderen geregeld”, zucht ze. “Eigenlijk heb je weinig keuze en moet je voorlopig zoveel mogelijk online werken. Dat weegt, want leuk is anders. Alle dansscholen zien hun ledenbestand intussen afkalven. Het is de harde realiteit in ons wereldje.”

Met Inner Balance, dat ze in 2017 opstartte, fungeert Gwenny als coach voor ondernemende moeders. “Ik begeleid vrouwen die de balans zoeken tussen hun gezin en hun carrière”, vertelt ze. “Ik help hen om de beste versie van zichzelf te creëren.”

Daarnaast doet Gwenny aan energetische lichaamsbehandeling ( access bars ) en gaat voorts aan de slag met Human Design , het systeem met de vier types van persoonlijkheden. “Ik geef ook les aan Syntra West en werk straks samen met zangeres Ingeborg in haar yogastudio De Evolutie in Brugge. Ik heb zeker geen tekort aan werk.”

Info: Inner Motion

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier