Torhout laat kinderen onder de 13 jaar weer indoor sporten

Omdat sporten en bewegen voor heel wat kinderen een belangrijke uitlaatklep zijn en dat in de winter buiten moeilijker kan, laat Torhout voor jongens en meisjes onder de 13 jaar weer toe om indoor aan sport te doen. Dat gebeurt uiteraard onder strikte voorwaarden.

De Torhoutse sportclubs die erom vragen, zoals eventueel turnclub Elastika hier in betere tijden (foto), kunnen weer met kinderen onder de 13 jaar in de stedelijke sporthallen terecht. © foto JS

Concreet wordt, op het zwembad na, de stedelijke sportaccommodatie dus opnieuw opengesteld voor sportclubs die daar de toelating voor krijgen.

Geen publiek, geen kleedkamers, geen douches

“Enkele verenigingen en sportorganisatoren vroegen ons om hun binnenactiviteiten te mogen hervatten”, zegt schepen van Sport Rita Dewulf. “De clubs die een aanvraag richten aan sport@torhout.be, kunnen de toestemming krijgen om dat te doen, weliswaar enkel voor wie jonger dan 13 jaar is. Uiteraard moet alles coronaproof verlopen. De voorwaarden dienen door de verenigingen duidelijk gecommuniceerd te worden naar de kinderen en hun ouders toe. Plus: er is een veiligheidsdraaiboek vereist.”

Publiek wordt niet toegestaan. De kinderen mogen begeleid worden door maximum één volwassene die een mondmasker draagt, afstand bewaart en de handhygiëne respecteert. De kleedkamers, douches en kantines zijn voorlopig nog niet open en na de trainingen dient iedereen onmiddellijk huiswaarts te keren.

Ook spelen en ontspannen op De Warande mogelijk

Intussen blijft de stad verveeld zitten met de buitensporige drukte tijdens de weekends in Groenhove. Daar is intussen een gedeeltelijke mondmaskerplicht ingevoerd, maar het aantal wandelaars en spelende kinderen in en om het bos blijft er bijzonder groot. En dus is er beslist om aan de andere kant van de stad, in de Aartrijkestraat, het grote speelplein De Warande drie namiddagen per week te openen. Zo hoopt het stadsbestuur om tot een betere spreiding van de zich ontspannende mensen te komen.

Het mooie speeldomein is vanaf nu elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag open van 13 tot 18 uur. Uiteraard dienen de bezoekers zich aan de coronaregels te houden. De kinderen kunnen er ravotten in het groen en op de vele speeltuigen. De toegang is uiteraard gratis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.