Tombroekkoerse Rollegem klaar voor start van nieuw seizoen

Tombroekkoerse pakt ook dit jaar opnieuw uit met enkele grote evenementen. Al doet de organisatie dat wel met een vernieuwd bestuur. Matthieu Mistiaen blijft wel op post als voorzitter van de vereniging die hij mee oprichtte. Hij laat zijn licht schijnen over het komende seizoen.

Als koersdirecteur gaf Matthieu onlangs de fakkel door aan zijn schoonbroer Frank Vandecasteele. Dirk Heye is zijn rechterhand als adjunct koersdirecteur. “Ik wil mijn focus vooral richten op het financiële“, stelt Matthieu. “Daarom beslisten we om een financiële en een sportieve cel op te richten. David Delva blijft het administratieve rond Tombroekkoerse op zich nemen.”

Dit jaar werd het bestuur uitgebreid met Thierry Desmet en Dirk Heye. Dirk is ook commissaris bij Wielerbond West-Vlaanderen. Baptiste Planckaert zegde het peterschap voor Tombroekkoerse toe. “Het is een plaatselijke vedette en we hebben een goede verstandhouding met de broers Planckaert.” Matthieu legt vanuit zijn café Tombroekstatie minibusjes in voor de wedstrijden van het Vlaams wielervoorjaar. “Voor het Belgisch Kampioenschap waar zowel Baptiste als zijn broers Edward en Emiel deelnemen start hier een grote bus.”

Spetterend seizoen

De vereniging Tombroekkoerse startte in 2013 met een eigen bestuur. Een jaar ervoor vond de eerste koers al plaats in naam van het café van Matthieu. Café Tombroekstatie begon in 2011. “Dankzij onze twee hoofdsponsors Vishandel Dubrul en verzekeringen Dekimpe en Vandenberghe, die van de eerste minuut Tombroekkoerse genegen waren, kon het startschot gegeven worden. We hebben al twee prachtige provinciale kampioenschappen voor elite zonder contract achter de rug. In 2016 was er een kampioenschap voor beloften en vorig jaar richtten we een interclub in.”

Op 7 april start het seizoen van Tombroekkoerse met de GP, een interclub voor juniores nationaal. “Daar hebben we dit jaar 25 ploegen waaronder drie buitenlandse. Er komen 150 juniores aan de start in Rollegem. We werken ook al twee jaar ondersteunend voor de Koers Der Dorpelingen in Bellegem.”

Nadat de dernykoers vorig jaar – ondanks het slechte weer – goed meeviel, wordt er dit jaar een tweede editie gepland. Er zouden 20 renners aan de start komen in twee reeksen van tien, met een grote en een kleine finale. “Daarna kijken we wat 2018 financieel zal brengen. We nemen zeker geen risico’s.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.