Tieltse Wendy Dierckens opent in Roeselare derde Body So Fit

Wouter Vander Stricht

Sinds Wendy Dierckens drie jaar geleden Body So Fit overnam, blijft de zaak maar groeien. Na de vestiging in Tielt volgden een zaak in Bissegem en recent ook in Roeselare. De 39-jarige Tieltse, die uit de verzekeringswereld komt, is blij met deze stap. “Ik was toen toe aan een carrièreswitch.”

Wendy Dierckens was klant bij Body So Fit in de Kortrijkstraat in Tielt toen ze hoorde dat de zaak over te nemen was. “Ik ging er sporten, maar stak er ook al af en toe een handje toe. Ikzelf komt uit de sector van de financiën en verzekeringen, maar ik was aan iets anders toe. Normaal ben ik een eeuwige twijfelaar, maar toen heb ik in een weekend beslist.”

Wendy volgde bijscholingen maar ze wilde haar concept ook in andere steden installeren. “Aanvankelijk startte ik alleen, maar toen we in Tielt iemand in dienst namen, ging de zaak aan het rollen. We kozen voor een volgende vestiging in Kortrijk. Ik wilde niet pal in het centrum zitten, dus werd het Bissegem. Ook daar zijn twee mensen aan de slag. In Tielt komt er straks ook iemand bij en als Roeselare straks volop draait, is het de bedoeling dat we overal twee mensen hebben en dat ik overkoepelend ga werken.”

Haar man, Alain Dhont, heeft samen met een zakenpartner de leiding over Ziedoes, een online communicatiebureau. “Ook zij ondersteunen ons natuurlijk.”

Mannen welkom

De keuze voor Roeselare als derde poot van Body So Fit was voor Wendy logisch. “Ik kwam hier al vaak shoppen en je voelt dat dit een stad is die leeft. We zochten een geschikt pand en kwamen uiteindelijk op de Noordlaan uit. Hier is enorm veel passage en bovendien is er bij de zaak parking. Troeven die belangrijk zijn voor iemand die snel over en weer wil om te gaan sporten.”

Ook de openingsuren zijn daarop afgestemd. “Die vind je op onze website, maar we zijn over de middag open en ook ‘s avonds wat langer, zodat je dat kan combineren met je job.”

Body So Fit werkt op twee pijlers. “Het eerste is sport met E-fit. Evy Gruyaert is het bekende gezicht ervan. Het komt erop neer dat je via elektromusculaire stimulatie op vrije korte tijd een grote workout kan doen. We werken daarbij ook erg persoonlijk. We zijn maximaal met drie klanten tegelijk bezig. Onze tweede pijler is het eiwittendieet van PowerSlim. De producten kan men hier kopen, de wekelijkse opvolging krijg je er van ons gratis bij. Behoorlijk wat klanten combineren ook de E-Fit en het dieet.”

Sporten mag momenteel niet, maar ondertussen is de winkel in de Noordlaan 25, recht tegenover het Dats-tankstation, geopend. Delphine Dierendonck is de jongedame, die eerder ervaring opdeed in Tielt, die er de dagelijkse leiding in handen krijgt. Wendy heeft momenteel enkel vrouwelijke medewerkers. “Maar een man is zeker welkom, solliciteren kan altijd.” Ook onder haar klanten zijn er heel wat mannen. “Zeker in Tielt is dat het geval. Tot wel 40 procent van ons publiek.”

Wendy is ook mama van zoontjes Jenne (11) en Thibo (8). “Met deze derde zaak is mijn droom gerealiseerd. Normaal komt er geen vestiging meer bij, maar zeg nooit nooit natuurlijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.