Tielt zoekt 20 inwoners die verkeersteller aan raam willen hangen

De slimme sensor achter het raam met een camera die permanent fietsers, auto's, voetgangers en zwaar verkeer registreert.©Wouter Florizoone Telraam.net
De slimme sensor achter het raam met een camera die permanent fietsers, auto's, voetgangers en zwaar verkeer registreert.©Wouter Florizoone Telraam.net
Redactie KW

Bedoeling is dat de sensor en camera permanent het doorgaand verkeer in de straat registreren. Het experiment kadert in de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan.

Met betrekking tot datzelfde dossier laat Tielt volgend voorjaar acht tijdelijke ANPR-camera’s plaatsen op invalswegen naar het centrum. “Daar voegen we in samenwerking met Telraam een experiment met verkeerstellers aan toe, waarvoor we 20 inwoners uit straten met doorgaand verkeer in Tielt en alle deelgemeenten willen inschakelen”, zegt schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V).

Vrij uitzicht nodig

Het enige wat je nodig hebt is een raam met een vrij uitzicht op de eerste of tweede verdieping, wifiverbinding en een stopcontact in de nabijheid. “Deelnemers kunnen op technische ondersteuning rekenen.” Een vergoeding is niet voorzien, omdat het energieverbruik van het cameraatje minimaal is.

De Tieltse Fietsersbond en het Bewonersplatform Schuiferskapelle kopen ook een aantal verkeerstellers aan. Het stadsbestuur investeert daarenboven in de nodige apparatuur om alle meetgegevens te centraliseren. “Met deze cijfers kunnen we, na de realisatie van het plan, ook de impact van de genomen maatregelen beoordelen”, geeft schepen Byttebier nog mee. De data zijn (anoniem) online terug te vinden via www.telraam.net.

Geïnteresseerde burgers kunnen zich vóór 15 januari aanmelden via https://telraam.net/nl/network/tielt .

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier