Tielt wil Hulstplein in moderner jasje steken voor de organisatie van kleine festivals

Vinden vanaf volgend jaar (zomer)concerten zoals de Parkies plaats op het Tieltse Hulstplein? Dat zou zomaar kunnen, want het stadsbestuur trekt in 2021 100.000 euro uit voor de verfraaiing en opwaardering van de site.

Het Hulstplein wordt opgewaardeerd. © foto WME

Dat het Hulstplein een modernere look kan gebruiken, daar is het voltallige stadsbestuur het roerend over eens. “Toen een van de collega’s met het idee kwam om er een eventlocatie van te maken, zijn we daarover beginnen nadenken”, zegt schepen van Openbaar Groen Roos Tack (CD&V). De laatstejaars uit de middelbare scholen verzamelen er met de 100 dagenviering traditioneel voor hun optocht naar de Markt en scholieren lopen er tijdens de turnles rondjes, maar we willen er ook kleine festivals laten plaatsvinden.”

Parkies

“Door corona hebben we nooit de affiche voor Tielt Zomert hoeven voor te stellen, maar daarop was een plaatsje gereserveerd voor de Parkies”, zegt schepen Grietje Goossens (Iedereen Tielt). “Het plan was om die zomerse concerten al op het Hulstplein te organiseren.”

Het stadsbestuur wil nu bekijken wat er haar te doen staat met het groen en de versleten asfaltverharding rondom het grasveld. Een heraanleg van de oude kasseiweg die rond het plein loopt zal geen deel uitmaken van het dossier, waarvoor 100.000 euro is uitgetrokken, die nog niet voorzien was in het meerjarenplan.

Bijkomende fietsenstallingen

Voor wie graag de fiets neemt in of naar Tielt (en zijn evenementen) is er nog goed nieuws: de stad investeert ook in bijkomende fietsenstallingen. De voorziene som van 80.000 euro is ook niet in het meerjarenplan opgenomen. “Het gaat om een combinatie van mobiele fietsenstallingen en bijkomende fietsrekken op meerdere locaties in de stad”, zegt schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V).

Nieuwe ramen voor jeugdlokalen

Voorts gaat 30.000 euro die nog niet was ingepland naar de vernieuwing van de ramen in de jeugdlokalen van Schuiferskapelle. Tot slot is er telkens 100.000 euro Vlaamse coronasteun bestemd voor investeringen in de lokale jeugd-, sport- en cultuursector. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.