Tania Wanseele serveert zalmlasagne

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de lasagne met zal van Tania Wanseele uit Meulebeke.

Op haar dertigste ging Tania opnieuw studeren. Sindsdien geeft ze kookles in het avondonderwijs. “Koken zat er al van kleins af in en ik associeer het met gezelligheid”, vertelt ze. “Ook een afgewerkte tafel vind ik heel belangrijk. Geen kookpotten op tafel, wel mooie kommetjes. Dat maakt het extra leuk.”

De zalmlasagne is een klassieker bij het gezin. “Ik maak het vaak vooraf of vries porties in. Heel handig om snel eten op tafel te toveren.”

Tania Wanseele serveert zalmlasagne

RECEPT

voor 4 personen

INGREDIENTEN

– 400 gram lasagnebladen

– 600 gram gerookte zalm

– 250 gram champignons

– 720 gram tomaten in stukjes (uit blik)

– 180 gram gemalen kaas

– 9 dl melk

– 10 eetlepels bloem

– tabasco

– peper en zout

– nootmuskaat

– 10 lepels boter

– 2 teentjes look

– 1 sjalot

– sneetjes brood

WERKWIJZE

– Smelt de boter in de pan en voeg er de fijngesnipperde sjalot en de look aan toe. Laat even stoven en roer er dan de bloem door.

– Voeg de tomaten eraan toe en daarna de melk. Breng aan de kook en blijf goed roeren.

– Snij de champignons in schijfjes en stoof ze. Voeg toe bij de saus.

– Snij de zalm in plakken indien nodig en kruid ze met peper en zout.

– Werk de saus af met de helft van de kaas, tabasco, peper en zout en nootmuskaat.

– Schik in een vuurvaste schotel. Begin met een laagje saus, een laagje lasagne, een laagje zalm en ga zo door. Eindig met een laagje saus.

– Bestrooi met de resterende kaas en laat 35 min bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.

– Serveer met enkele sneetjes brood.