’t Plezant Kliekske brengt goddelijke komedie

(foto Nele)
Redactie KW

De spelers van ’t Plezant Kliekske staan vanaf vrijdag 19 november weer op de planken. In cc De Wissel brengen ze het stuk ‘Van Den Hemel’. De regie is in handen van Rik Schrauwen die het stuk zelf schreef.

“Trots stellen wij ons toneelstuk ‘Van Den Hemel’ voor”, vertelt Ilse Van Hessche van ’t Plezant Kliekske. “Dit toneelstuk is heel bijzonder. Onze regisseur Rik Schrauwen heeft het stuk zelf geschreven.

Het toneelstuk werd nooit eerder vertoond. Tijdens elke opvoering zorgt Rik voor een extraatje met extra animatie in de zaal. Via een zelfgeschreven lied zingt hij over de verschillende personages.”

Tien acteurs geven het beste van zichzelf. Voor Luna Verheye wordt het de eerste keer sinds lange tijd dat ze bij ’t Plezant Kliekse weer meespeelt. “Luna kent al enige podiumervaring”, gaat Ilse verder.

“In het jaar 2015 speelde ze ook mee in het stuk Pizza Miseria. Nu ze afgestudeerd is en zo wat meer tijd vrij heeft, sloot ze zich opnieuw aan bij ons toneelgezelschap.”

God zal wellicht een ernstige reden gehad hebben om een ziel ‘Van Den Hemel’ 44 jaar na zijn dood terug naar moeder aarde te sturen. Dat overkwam André Spriet. Na zoveel jaren in de hemel te verblijven, keert hij plots terug naar het huis van zijn kleinzoon. Intussen heeft André een achterachterkleinzoon Jeroen. “Het verhaal is dolkomisch en toch wel goddelijk”, weet Ilse. “Er staat heel wat te gebeuren en één iets is zeker: wij zullen ons publiek aan het lachen brengen.”

Covid Safe Ticket

Er zijn zes voorstellingen in cc De Wissel aan de Tramstraat. Op vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21, woensdag 24, vrijdag 26 en zaterdag 27 november. Men speelt telkens om 20 uur en op zondag start het toneel om 18 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro, kaarten zijn te reserveren bij Wilfried Tack, 051 61 23 05 of via tackwilfried@skynet.be.

Toeschouwers dienen een Covid Safe Ticket mee te hebben. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier