Studio Samen werkt aan oorzaken overgewicht

Coach Sylvia Declerck en trainer Mathieu Maene van Studio Samen.© GST
Coach Sylvia Declerck en trainer Mathieu Maene van Studio Samen.© GST
Redactie KW

Op zaterdag 29 mei gaat Studio Samen van coach Sylvia Declerck (38) en trainer Mathieu Maene (31) in de Gagelstraat 6 in Hertsberge officieel van start. In coachingsessies gevolgd door work-outs in de sportstudio werkt de studio aan de oorzaken van overgewicht, onder het motto ‘lichaam en geest’, twee belangrijke gegevens in de tocht naar verandering.

Studio Samen is opgebouwd rond de ervaring van Sylvia en Mathieu. Ze delen hun levenservaring en zo helpen ze hun cliënten met de juiste oefeningen om hun lichaam stevig te maken en optimaal te leren gebruiken zodat hun leven zoveel meer kwaliteit krijgt.

Moe en futloos

Sylvia Declerck is leerkracht van opleiding, mama van twee kinderen en ze woog enkele jaren geleden meer dan 100 kg. “ Ik zat in een neerwaartse spiraal. Ik was zeer negatief ingesteld en vond mezelf een vreselijke mama. Ik had geen energie om met mijn kids bezig te zijn. Ik was moe en futloos. Iedereen rond mij was een probleem. Tot ik besefte dat ikzelf het probleem creëerde. Ik nam zelf een personal trainer onder de arm en liet me omringen met coaches en therapeuten met als resultaat dat ik 30 kg vermagerde en een totaal andere mindset kreeg. Ik bruiste van energie en had in alles weer zin.”

Mathieu Maene is van opleiding laborant en heeft nu een voorliefde voor sporten. “Na mijn studies had ik behoorlijk wat overgewicht, ik deed niets van sport of beweging en lette totaal niet op mijn voeding.”

Krachttraining

“Ik wou daar iets aan doen, maar wist niet goed waar te beginnen dus ben ik online dingen beginnen opzoeken rond sport en voeding. Ik begon fanatiek te lopen en op mijn eten te letten.”

Omdat hij zichzelf forceerde om direct te veel te lopen en echt niet genoeg at verloor hij snel gewicht, maar raakte hij ook snel geblesseerd. “Om opnieuw wat massa aan te maken, en deze keer geen vet, ben ik meer gaan opzoeken over krachttraining en begon ik naar de fitness te gaan. Later ben ik begonnen met bootcamp en crossfit en begon ik pas echt vooruitgang te maken. Tijdens de groepslessen zag ik de positieve invloed die sporten heeft op het leven van de mensen en dat wakkerde mijn interesse aan om mensen te gaan begeleiden.” (GS)

Meer info: 0496 74 09 43 of www.studiosamen.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier