Nieuwe uitbaters voor brasserie De Lange Max: “We willen er een dagzaak van maken”

Sofie Portier en Stijn Vandecasteele worden de nieuwe uitbaters van De Lange Max, samen met Celien Ronsijn en haar mama Caroline die binnenkort afscheid nemen. © Foto Coghe
Redactie KW

Celien Ronsijn, uitbaatster van brasserie ‘De Lange Max’ in Clevenstraat 2, heeft geschikte opvolgers gevonden. Sofie Portier (37) en Stijn Vandecasteele (42) zullen vanaf eind augustus aan het roer staan, met het kermisweekend als startdatum.

Sofie, de sympathieke dochter van de alom bekende bakkerij ‘Jan en Tine’ in Koekelare, heeft gedurende 17 jaar een bakkerij gerund in Westkerke, die door haar ouders wordt bevoorraad. Aangezien haar ouders na 43 jaar hard werken eind juli stoppen met de bakkerij en als gevolg daarvan Sofie zelf ook, waren

Sofie en Stijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hun keuze viel op De Lange Max. Stijn, de partner van Sofie, is projectleider bij een bedrijf gespecialiseerd in betonvloeren, en zijn ouders runden vroeger een cafetaria op het terrein van De Lange Max.

Lof voor Celien

Sofie straalt van enthousiasme. “We hebben veel bewondering voor Celien, die de cafetaria heeft omgetoverd tot een brasserie waar het leuk vertoeven is en waar het lekker dineren is. De Lange Max was voor ons een vertrouwde plek waar we zelf ook geregeld graag kwamen. De kinderen gingen graag mee om zich uit te leven in de speeltuin. We waren eigenlijk al sinds vorige zomer op zoek naar een nieuw project en de horeca spreekt ons enorm aan. Ik geniet van het sociale contact met klanten.”

Voortaan een dagzaak

“Het concept zal enigszins veranderen. We willen er een dagzaak van maken. Op vrijdag, zaterdag en zondag zal je bij ons al vanaf ‘s ochtends om 8.30 uur terecht kunnen voor een ontbijtbuffet en zal de zaak doorlopend open zijn tot 18 uur. Op woensdag en donderdag zijn we geopend vanaf de lunch tot in de late namiddag. Mijn ouders zullen bijspringen waar nodig en Stijn zal me bijstaan in het weekend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier