Straks ook trouwen op zon- of feestdag in Oudenburg

© (Foto LIN)
Redactie KW

Op de gemeenteraad van dinsdagavond lag het voorstel op tafel om een huwelijk ook op zon- en feestdagen te kunnen voltrekken en naast in het stadhuis ook op locatie te kunnen trouwen.

Het voorstel is dat koppels ook in het Romeins Archeologisch Museum en aanpalende cc Ipso Facto, of in het Kerkpark, het jawoord mogen geven. Peter Velle (CD&V) vroeg waarom het Ettelgemse Romaanse kerkje niet is weerhouden, vermits deze kerk ontwijd is en er al veel vraag geweest is om daar te trouwen. “Dat kan zeker nog bekeken worden, maar voor zover ik weet, is er in deze legislatuur nog nooit dergelijke vraag gekomen”, aldus burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD).

Waarop Peter Velle vroeg om dit punt te amenderen mits toevoeging van de Romaanse kerk. “We willen deze mogelijkheid eerst onderzoeken, want daar zijn geen faciliteiten voorzien om na de plechtigheid een drankje aan te bieden. Ik sta hier wel voor open, maar wil eerst navraag doen bij de betrokken diensten van onze stad”, antwoordde de burgemeester. Raadslid Peter Velle wilde ook nog weten welke implicatie trouwen op locatie naar kostprijs heeft. “In het stadhuis trouwen kost nu 125 euro, op een andere locatie wordt dat 250 euro”, meldde Anthony Dumarey.

De meerderheid wilde het punt laten goedkeuren en dat gebeurde uiteindelijk. De CD&V-fractie stemde tegen.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten