Stormloop op ticketverkoop van cultuurhuis De Leest

De online verkoop van De Leest was een enorm succes. © GF
Philippe Verhaest

De online voorverkoopdag van het Izegemse cultuurhuis De Leest van zaterdag 16 mei was een ongezien succes. “Het werd een onverwachte stormloop. Het is duidelijk dat de mensen snakken naar culturele voorstellingen”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Het was de eerste keer dat de voorverkoopdag helemaal online georganiseerd werd. “En dat verliep in het algemeen zeer goed”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “Een team van zes medewerkers zorgde voor telefonische bijstand als mensen toch wat problemen ondervonden bij het inloggen of bij het bestellen van tickets.”

“Bij de start van de verkoop waren er al een driehonderdtal mensen die tickets wilden kopen”, vervolgt verantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove. “Het was een ware stormloop op tickets voor de vier voorstellingen van Het Prethuis, waarvoor nog een bijkomende datum zal worden opengesteld. Ook de voorstellingen van De Spelerij, Willem Vermandere en Studio Gaga zijn bijna uitverkocht.”

Vanaf maandag 18 mei kunnen er ook telefonisch of per mail tickets besteld worden. Er zal maandag ook gekuist worden in de voorstellingen, waardoor er misschien nog tickets vrijkomen.

“Wanneer er in het najaar nog beperkingen zouden opgelegd worden door de Nationale Veiligheidsraad, dan zal er volgens tijdstip van aankoop beslist worden wie de voorstellingen kan bijwonen en wie de tickets zal terugbetaald krijgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.