Steun de Warmste Week en maak kans op 1 jaar gratis frietjes

v.l.n.r.: Steve Theunis, Gregory Christiaens, Estée Christiaens, Lensey Vandendriessche. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Wie via Frietlounge Appel de Warmste Week steunt, maakt kans op een jaar gratis frietjes en steunt meteen twee goede doelen: Groep Ubuntu x 8K en Co-Living.

Het idee van compagnon de route Steve Theunis, zaakvoerders Gregory Christiaens en Lensey Vandendriessche en medezaakvoerder Dimitri Christaens van Frietlounge Appel is even eenvoudig als geniaal. “We vragen aan elke klant die een bestelling doet, of ze een euro willen doneren voor de Warmste Week. Als ze minstens 1 euro geven, wordt hun naam en telefoonnummer genoteerd op het kasticket. Dit gaat dan in een aparte urne. Alle verzamelde kastickets maken kans op een jaar gratis frietjes, wel met een maximum van een bestelling per week”, duidt Lensey.

Het ingezamelde geld gaat naar de sociale netwerkorganisatie Groep Ubuntu x 8K en Co-Living, een kleinschalig woonproject voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Na Nieuwjaar komen enkele mensen van Co-Living drie kastickets uitloten. Dit worden de winnaars van de gratis frietjes. “We willen graag nu al starten met de donaties. We kunnen ons pas begin september registreren bij de Warmste Week”, aldus Gregory.

“We moeten mensen met een beperking blijven betrekken in onze maatschappij”

Ook dochter Estée (15) is het project genegen. “Ik liep stage in Den Achtkanter, een werking voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Ik heb leren omgaan met die mensen. We moeten mensen met een beperking blijven betrekken in onze maatschappij, wat Ubuntu ook doet“, vertelt Estée die een begenadigd paardrijdster is.

“Mama wil paardendekentjes laten maken met Warmte Week op. Zo kunnen we op elke jumping in Vlaanderen waar ik aan meedoe, reclame maken voor de Warmste Week.”Estée reed onder meer al in Mechelen en Lier voor regionale en nationale wedstrijden.

“We plakken ook grote stickers op de ramen van onze zaak”, zegt Lensey. Steve Theunis zal vanaf september flyeren in scholen en op evenementen. De Warmste Week loopt van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december op Kortrijk Weide. “We zouden daar zeer graag naartoe gaan met een grote som geld”, besluiten de initiatiefnemers.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier