Stéphanie Bouché uit De Panne geeft oude zeilen nieuw leven en maakt er hebbedingetjes mee

Stéphanie Bouché met het strandcabientje dat dienst doet als deurstopper.©Myriam Van den Putte
Stéphanie Bouché met het strandcabientje dat dienst doet als deurstopper.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stéphanie Bouché (43) uit de Panne is het creatieve brein achter Reborn Sails. Stéphanie geeft oude zeilen een tweede leven door ze te herwerken tot praktische tassen, sportzakken, kussens, decoratieve items… Haar nieuwste creatie? Een strandcabientje dat dienst doet als deurstopper.

Stéphanie is naaister en combineert dit graag met haar passie voor de zee. Ze heeft ook een ongebreidelde fantasie en is erg milieubewust. Dat leidde tot de geboorte van Reborn Sails. Oude, versleten zeilen krijgen bij Stéphanie een nieuw leven.

“Altijd probeer ik de link te leggen met de zee”, zegt ze. “Ik houd van de echte cabines op het strand, die ik heel decoratief vind. Zo bedacht ik dat ik uit oude zeilstof leuke minicabientjes kon maken. Gevuld met zand worden ze een originele deurstop. In mijn ontwerpen ben ik wel altijd beperkt: dacron- of kevlarvezels zijn supersterk, maar moeilijk te verwerken met mijn naaimachine. Ik vul de cabientjes met een plasticzak met zand zodat ze stevig zijn, maar als je het zand eruit haalt, dan zijn het multifunctionele tasjes.”

Klanten mogen kiezen

De klassieke versie maakt Stéphanie met blauwe, groene, rode of zwarte strepen, maar gepersonaliseerde producten zijn haar visitekaartje. Klanten kunnen zelf hun kleuren, borduursels of tekeningen kiezen. “In mijn eigen ontwerpen zie je decoraties met schelpen, krabben, vissen, zeepaardjes of vuurtorens. Ik verwerk er ook wel graag de originele naad van een oud zeil in.”

Strandcabientjes kosten 39 euro, de multifunctionele tasjes 35 euro. Alle producten hebben het HIB-label (Handmade in Belgium). (MVO)

Info: www.reborn-sails.be of 058 42 02 49

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.