Stefaan Vandekerkhove is grote steun voor FamilyRadio én zingt prachtige nummers van Adamo

Stefaan Vandekerkhove kan ook goed de songs van Adamo zingen. © PADI/Daniël
Patrick Depypere

Met zijn 74 jaar is Stefaan Vandekerkhove uit Harelbeke niet meer van de jongste, maar toch kan hij niet stil zitten. Stefaan is ook nog bekend als Chris Jersey, Little Chris en bij Radio KLO als Stefaan de Boemerang. In de voorbije weken was Stefaan druk in de weer voor FamilyRadio. De muziekfanaat heeft ook een boontje voor Adamo. Hij zingt op een sublieme manier de songs van Adamo.

In 1964 trad Stefaan toe als zanger bij de Kortrijkse groep The Boemerangs. Niet enkel in eigen streek, maar ook in het Noorden van Frankrijk werd deze groep heel populair. Ze verzorgden ook de voorprogramma’s van o.a. Adamo, Will Tura, Manitas de Plata, Enrico Macias, enz. De Boemerangs waren ook de vaste begeleiders van enkele artiesten, waaronder Marino Falco en Jossee Straks. “Eind 1964 kwam onze eerste single uit. Dit gebeurde nadat we een wedstrijd wonnen in Kortrijk. We brachten het nummer ‘La Nuit’ van Adamo. We kregen een platencontract bij de platenfirma van Rocco Granata. Onze eerste single was ‘Let the four winds blow’ van Fats Domino. Daarna volgden ‘De majoretten’, een lied dat werd uitgebracht door Micha Marah. In die periode brachten we met The Boemerangs vooral muziek van o.a. Adamo, Cliff Richards, The Beatles, The Rolling Stones, The Shadows, enz. Meerdere jaren later stopte ik daarmee wegens familiale redenen”, vertelt Stefaan. “Er ging nog een periode over vooraleer ik toetrad tot de lokale radio KLO. Eerst als medewerker, later als voorzitter. De radio kreeg de slogan mee ‘Lokale radio met een hart voor de Vlaamse artiesten’. Iedere Vlaamse artiest passeerde bij ons de revue in een praatprogramma en tijdens opendeurdagen. We organiseerden ook veel vedettenparades met als uitschieter ’10 jaar KLO’ met Will Tura, Rob De Nijs, Willy Sommers én Clouseau. Dat was nogal een weekend, onvergetelijk !”

De duivel-doet-het-al én zanger mocht ook eens de microfoon in de hand nemen om te praten met presentator Paul Bruna.
De duivel-doet-het-al én zanger mocht ook eens de microfoon in de hand nemen om te praten met presentator Paul Bruna.© PADI/Daniël

Trouwe fans van de Vlaamse muziek bemerkten in de voorbije jaren dat Stefaan en zijn partner nog altijd trouw opdoken wanneer er ergens een optreden of ander evenement was waarin de muziek centraal stond. Zes jaar geleden kwam Stefaan terecht bij FamilyRadio. “Tijdens een optreden van de Vrolijke Vriendenbus in Pittem had ik een gesprek met bezieler Christophe Moens. We spraken over de Vlaamse artiesten. Van het een kwam het ander. Enkele maanden later begon ik – samen met mijn partner – met de ontvangst en begeleiding van de artiesten op evenementen waar FamilyRadio van de partij is. De voorbije zes weken waren we ook de verantwoordelijken voor de ontvangst en begeleiding van de artiesten tijdens de opnames van ‘FamilyRadio Op Stap’ in De Kippe in Merkem. We vormden een goed team, samen met presentator Paul Bruna en medewerkster Kathy Wyffels. We deden het altijd met heel veel plezier”, glundert Stefaan, die nog altijd heel goed kan zingen. Dat bewees hij ook tijdens ‘FamilyRadio Op Stap’, want presentator Paul Bruna zette Stefaan niet enkel in de praatstoel, maar hij mocht ook een tweetal nummers van zijn idool Adamo zingen. “We hebben een beetje dezelfde klankkleur”, glimlacht Stefaan. “Ik nam ‘Quand les roses’ en ‘Mes mains sur tes hanches’ op en deze bracht ik ook twee keren in De Kippe. Mijn toekomstdromen ? Ik hoop dat corona vlug achter de rug is, zodat we terug een normaal leven kunnen leiden met veel optredens, zonder social distancing. Ik hoop ook dat ik nog lang gezond mag blijven. Ik ben 74, maar ondanks mijn leeftijd wil ik nog lang de begeleiding doen van de artiesten bij FamilyRadio. Ik ben ook terug te vinden op mijn facebook onder mijn naam Stefaan Vandekerkhove”, besluit de actieve senior uit Harelbeke. (PADI)

Stefaan is een grote hulp bij FamilyRadio.
Stefaan is een grote hulp bij FamilyRadio.© PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.