Steenovenhoeve organiseert deze zomer Pick-Unique: “Samen genieten van lekkere gerechten”

Sigrid Gaudissabois, Fran Lambert, Sharon en Laurien Verwilst aan een picknicktafel zoals ook hun gasten ze zullen gepresenteerd krijgen.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Sigrid Gaudissabois, Fran Lambert, Sharon en Laurien Verwilst aan een picknicktafel zoals ook hun gasten ze zullen gepresenteerd krijgen.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

In de Steenovenhoeve, eventlocatie in de Dosseweg in Schuiferskapelle, zien ze deze zomer alweer heel wat feesten in het water vallen. Maar niet getreurd voor Sharon Verwilst en drie familieleden. Zij bedachten een picknickconcept in de gezonde buitenlucht: Pick-Unique. “In elk arrangement zijn per bubbel aangepaste dranken voorzien.”

Sharon Verwilst en haar moeder Els Van Bruwaene stellen de Steenovenhoeve open als eventlocatie voor onder meer huwelijken. “Er zijn voor de komende weken echter alweer heel wat feesten geannuleerd. Net als vorige zomer. Toen organiseerden we twee kindernamiddagen. Een groot succes, maar dit keer wilden we het over een originelere boeg gooien”, zegt de 22-jarige Tieltse.

Heel coronaveilig

Samen met haar nichten Laurien Verwilst (27) en Fran Lambert (22) en Sigrid Gaudissabois (27), die een koppel vormt met de broer van Fran, ontwikkelde ze het concept Pick-Unique. “In de buitenlucht, op dit prachtige gazon, samen genieten van lekkere gerechten van de Tieltse cateraar Ma Kwizien: coronaveiliger kan niet”, vertelt Laurien.

Het kwartet bedacht drie formules. De brunch zal zowel op 4 juli, 21 juli, 1 als 15 augustus te boeken zijn. “Afwisselend kiezen we daarnaast voor een high tea of een late namiddagaperitief, want die zouden elkaar anders overlappen in tijd”, klinkt het nog.

“We hebben voor elke picknickdag de drie scooters van ‘t Meyken besproken”

De brunch bestaat uit drie gangen: een ontbijt, een verzameling van hartige, koude gerechtjes en dessertjes. De high tea bestaat uit taart en gebakjes met koffie of thee. Wie voor de aperoformule kiest, mag zich aan een tapasplank en heel wat minigerechtjes verwachten. “In elk arrangement zijn per bubbel aangepaste dranken voorzien”, zegt Sigrid. Elke gezins-, familie- of kennissenbubbel mag plaatsnemen aan een prachtig gedekte picknicktafel. “Wij zorgden zelf voor de decoratie, waarvoor we ideetjes vonden op Pinterest.”

Ritje met e-scooter bijboeken

De echte levensgenieters kunnen een ritje met een e-scooter bijboeken. “We hebben voor elke picknickdag de drie beschikbare scooters van het nieuwe verhuurbedrijf ’t Meyken besproken”, geeft Sharon nog mee. “We gaan nog een tour van twee uur uitstippelen. Je mag daar naar eigen goeddunken van afwijken, maar wie hiervoor kiest in aanloop naar het aperitief vragen we om zeker tijdig terug te zijn.” (TVW)

Meer info over reservatie en prijzen vind je vanaf midden juni op de Facebookpagina Steenovenhoeve Schuiferskapelle of via popup. pickunique op Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.