Stad zoekt concessionarisvoor nieuwe watersportclubop Oosteroever

Op de plaats waar zich vandaag de strandbar Phare East bevindt, komt een nieuwe watersportclub. © GF
Hannes Hosten

De stad gaat op zoek naar een concessionaris voor een nieuw watersportcomplex op het strand aan de Oosteroever. De concessionaris zal instaan voor de bouw én de uitbating van de watersportclub.

“Waar vandaag een tijdelijk paviljoen staat, komt een gloednieuwe uitvalsbasis voor watersport en -recreatie. De nieuwe uitbater zal instaan voor een sterke jeugdwerking, samenwerken met andere watersportclubs, en een familiaal karakter garanderen. En dat op een duurzame manier met respect voor de natuur,” verduidelijkt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor concessies.

Op het strand, naast de toegang van de oostelijke strekdam, bevindt zich momenteel een strandpaviljoen uitgebaat door de BV Phare East. Er wordt een strandbar uitgebaat en het is de uitvalsbasis van de watersportclubs Ostend Sailing Club en The Outsider Coast.

De huidige accommodatie werd tijdelijk vergund door de afdeling Maritieme Dienstverlening Kust van het Vlaamse Gewest, in afwachting van de bouw van een meer duurzame en permanente constructie voor de organisatie van waterrecreatie en/of sport.

Vlaams Gewest

Het Vlaamse Gewest verleent een concessie aan de stad Oostende om de bouw van een nieuwe constructie mogelijk te maken. Stad Oostende gaat op haar beurt op zoek naar een onderconcessionaris. Beide concessieovereenkomsten starten op het moment dat de onderconcessionaris over een definitieve omgevingsvergunning beschikt voor de bouw van het nieuwe complex. De concessieovereenkomsten hebben een duur van 27 jaar.

“De lange looptijd laat toe dat de concessiehouder zijn investeringen, met inbegrip van een redelijk rendement, kan terugverdienen, en biedt de nodige ruimte om een structureel businessplan uit te werken en een langdurige samenwerking met de betrokken actoren aan te gaan”, aldus schepen Anseeuw.

Voorwaarden

Voor de uitbating van het nieuwe watersportcomplex op de Oosteroever gelden een hele reeks voorwaarden. De concessieovereenkomst wordt voorgelegd aan de gemeenteraad op maandag 29 augustus. Na goedkeuring ervan wordt de oproep voor kandidaat-concessiehouders gepubliceerd. (HH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier