Stad Wervik daagt inwoners uit om in eigen stad sportieve zomervakantie te beleven

Onder meer schepenen Geert Bossuyt, Bert Verhaeghe en Sonny Ghesquiere (met de fiets) proefden van de zomerchallenge langs de boorden van de Leie. © LVW
Redactie KW

De stedelijke sportdienst organiseert in samenwerking met de Wervikse wandelvereniging en de sportdienst een challenge waarbij de inwoners uitgedaagd worden om in de Tabaksstad een sportieve zomervakantie te beleven.

“Omdat in deze coronatijden praktisch alle evenementen wegvallen, opteerden we om een sportieve zomerchallenge op poten te zetten”, verduidelijkt schepen van Sport Geert Bossuyt. “De stad biedt drie uitdagingen aan voor sporters: lopen, fietsen en wandelen. Wat het lopen betreft heeft onze dienst in elke gemeente een uitgestippeld parcours gemaakt. Voor het wandelen werd er samengewerkt met de Wervikse wandelclub. Men kan via Strava, Route You of Fietsknoop zijn score opladen. Zo ontstaat er een soort competitie. Iedereen kan deelnemen aan deze zomerchallenge: zowel de recreatieve sporter als gezinnen met kinderen. De loopchallenge omvat vier bewegwijzerde looproutes (1,4 km) met startplaatsen achteraan het zwembad op stadsdomein Oosthove. In Geluwe is de start aan het RVT Ter Beke en in Kruiseke aan de Heilig Hartkerk. Maar wie wat meer kilometers wil afmalen, kan de Balokkenloop (6,2 km) voor zijn rekening nemen. Startplaats is het jaagpad ter hoogte van de trekkershutten.”

Drie wandelroutes

De bike challenge (9 km) in Geluwe kan men dan volgen via de app Fietsknoop. Start en aankomst op Ter Hand, aan het kruispunt van de Magerheidstraat en de Kampstraat. In Wervik start deze tocht op het stadsdomein Oosthove, ter hoogte van het jaagpad langs het pompstation. Dit fietsparcours, over een afstand van 20 km, is een aanrader voor gezinsuitstappen.

“De Wervikse wandelclub stippelde drie leuke wandelroutes uit”, zegt schepen Bossuyt. “Men heeft in Geluwe de keuze over een veldenwandeling, die loopt over een afstand van 7,5 km. De start en aankomst bevinden zich aan Triamant in de Wervikstraat. De Gaperswandeling, met start en aankomst aan het lokaal dienstencentrum De Spie in de Beselarestraat, verloopt over een afstand van 4 km. Tenslotte is er in Wervik de Bass Flandre-wandeling over een afstand van 7 km. Start en aankomst bevinden zich op het stadsdomein Oosthove. (LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier