Stad Menen reikt cultuurprijzen uit

Cultuur verbindt mensen en maakt hen gelukkig. Om dit uitzonderlijke belang van cultuur voor de samenleving te onderstrepen reikten het stadsbestuur en het Cultuurforum in het stadhuis de prijzen voor cultuurverdiensten uit. De laureaten ontvingen allen een luxe-uitvoering van het kunstwerk ‘Lilium’ van Johan Tahon.

De winnaar van de Cultuurprijzen mochten na afloop poseren naast burgemeester Eddy Lust en schepenen Griet Vanryckegem, Renaat Vandenbulcke, Angelique Declercq en Virginie Breyne. We zien de laureaten tussen hen in met v.l.n.r.: Stijn Desmet, Jean-Pierre Rosseel, Johan Leplae, Chantal Deman en Jean-Pierre Lepoutre. © WO

De jury huldigde dit jaar niet één maar drie personen omwille van hun uitzonderlijke culturele bijdrage. De drie laureaten zijn Chantal Deman van het schildersatelier Val Colores en het keramiekatelier Val Terra, afscheidnemend voorzitter Johan Leplae van de toneelvereniging Cie Tabloo en voorzitter Jean-Pierre Rosseel van het Davidsfonds Menen.

Boegie Woegie

Ook een culturele activiteit en een culturele organisatie werden in de bloemetjes gezet. Het musicalproject ‘Oorlog en Vrede’ van Jean-Pierre Lepoutre werd gehuldigd als bijzondere culturele activiteit. De musical over de bevrijding van de stad Menen in WOI en WOII verkocht vijf voorstellingen uit.

Stijn Desmet mocht namens Boegie Woegie de prijs van organisatie met een uitzonderlijke culturele bijdrage in ontvangst nemen. Onder het motto ‘Er beweegt iets in Menen’ organiseert Boegie Woegie op verrassende locaties tal van laagdrempelige activiteiten zoals de ambachtenmarkt Petit Marché de Ménin, het Kunstenfestival of een openluchtcinema.

(CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.