Stad en bewoners zorgen samen voor petanqueveld in wijk Bredevoorde Oudenburg

Redactie KW

Zondagvoormiddag openden de buurtbewoners samen met burgemeester Anthony Dumarey, de schepenen Romina Vanhooren, Ulrike Vanhessche en Stijn Jonckheere het nieuw aangelegde petanqueveld.

“Dit is een participatieproject waarbij de wijk en de stad elk een stuk bekostigen. Door corona doet de stad een extra inspanning met een inbreng van iets meer dan 3.000 euro. De wijk betaalt hier 800 euro in”, legt de burgemeester uit.

“Bredevoorde organiseert jaarlijks twee evenementen waarvan de opbrengst nu geïnvesteerd wordt.”

“Sport brengt mensen en hele wijken samen. Met plezier heeft de stad dan ook meegewerkt aan dit project. De komende maanden zal hier veel kunnen worden gespeeld, met natuurlijk in acht name van social distancing. Petanque is hier een ideale sport voor”, zegt schepen van Sport Ulrike Vanhessche.

Eén euro voor één euro

“Bij de start van deze legislatuur hebben we het concept participatieprojecten gelanceerd onder het motto één euro voor één euro, met de bedoeling dat de stad en de inwoners of wijken evenveel inbrengen”, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

“In het voorjaar van 2020 kwam de vraag naar een petanqueveld vanwege de wijk Bredevoorde. Onze groendienst heeft die nu aangelegd. Alle suggesties naar dergelijke initiatieven zijn meer dan welkom”, besluit Anthony Dumarey. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.