Speelpleinwerking Tistof vanaf maandag voor het eerst een volledige dag

Het wordt een bruisende zomervakantie op Oosthove.© LVW
Het wordt een bruisende zomervakantie op Oosthove.© LVW
Redactie KW

De speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe is vanaf maandag voor de eerste keer een volledige dag. Voorgaande jaren was de speelpleinwerking van 13 tot 18 uur en deze zomer van 9 uur tot 16.30 uur. De speelpleinwerking gaat door op het stadsdomein Oosthove en in Geluwe de Sint-Jorisschool.

“We beschikken over meer dan veertig animatoren”, zegt schepen van Kinderen, Jongeren en Gezinnen Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “Het gaat om een hechte groep en dat maakt het mogelijk om een dagwerking aan te bieden. Voor de ouders is het gemakkelijk om hun kinderen voor een dag te kunnen brengen. Regelmatig doen we onder de ouders een bevraging en kwam van hen de vraag voor een dagwerking. De sportkampen zijn bijvoorbeeld ook een hele dag. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat meevallen.”

Naast de ouders werden ook de animatoren bevraagd over de dagwerking. “Er was eerst een enquête of ze het zagen zitten en voor bijna iedereen was het in orde”, aldus Bert Verhaeghe. “Sedert vorig jaar is er trouwens een nieuw elan bij de animatoren.”

Sedert vorig jaar kiest de speelpleinwerking voor vrij begeleid spelen waarbij kinderen vooral zelf bepalen wat ze doen. “De nadruk ligt meer op het spelen onder elkaar”, zegt de bevoegde schepen. “We willen de kinderen nu nog meer ruimte geven voor creativiteit.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten