Speelgoedinzameling voor actie ‘Ieder kind een Sint’

De Sint is er voor ieder kind, maar in werkelijkheid is dit helaas niet altijd het geval. Met de actie ‘Ieder kind een Sint” zorgt KWB Moorsele ervoor dat heel wat gezinnen die het nu extra moeilijk hebben, ook een bezoek van de Sint mogen verwachten. Speelgoed dat in goede staat verkeert kan tot woensdag 25 november naar de bib in het Park gebracht worden.

© SL

Naar goede jaarlijkse gewoonte zamelt KWB Moorsele speelgoed in ten voordele van het Sociaal Huis Wevelgem. Niet zo evident in coronatijden, zo blijkt. Het zag er even naar uit dat we dit jaar geen speelgoed zouden kunnen inzamelen”, zegt voorzitter Francis Lechantre. “Gelukkig kregen we net op tijd de toestemming van gouverneur Carl Decaluwé om alsnog een inzameling te organiseren. Dit keer is deze actie nog belangrijker, gezinnen in armoede zijn op alle vlakken extra hard getroffen door deze crisis. Ze werken vaak in jobs met extra hoog besmettingsgevaar, hebben vaak niet de kans om van thuis uit te werken, werken ook vaak in precaire of interimjobs en hebben meer kans op werkloosheid. We vrezen dan ook dat er nog minder ruimte is voor geschenkjes voor de kinderen dit jaar. Daarom doen we opnieuw een warme oproep aan de kinderen om een stuk speelgoed waar ze niet meer mee spelen, maar dat wel nog in heel goede staat is, aan de Sint te schenken. Die zal dan zorgen dat het terecht komt bij een kind dat daar anders geen mogelijkheid toe heeft.”

Proper en volledig

Het speelgoed kan van woensdag 18 tot en met woensdag 25 november naar het inzamelingspunt in de bib in het park in Wevelgem gebracht worden. Dat kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek. “We zijn op zoek naar proper en volledig speelgoed waar kinderen zich mee kunnen uitleven”, verduidelijkt Inge Goemaere. “Om hygiënische redenen hebben we liever geen knuffels.

Deze actie gebeurt in samenwerking met het Sociaal Huis. Zij weten welke gezinnen hier echt nood aan hebben en op die manier wordt de privacy van de mensen in kwestie gegarandeerd.” (SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.