Speciale verkeersborden moeten Kortrijkzanen wijzen op modder op de weg

Modder op de weg kan gevaarlijk zijn.© gf
Modder op de weg kan gevaarlijk zijn.© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Niet enkel gladde wegen kunnen voor ongevallen zorgen, ook in modderige toestand kan het wegdek er verraderlijk bijliggen. De stad Kortrijk startte daarom een groepsaankoop op zodat Kortrijkse landbouwers aan voordelig tarief signalisatieborden kunnen aankopen.

Na het op- en afrijden van de akker blijft er al eens modder van de tractorbanden aan het wegdek kleven. Dit kan op smalle en bochtige boerenbaantjes tot gevaarlijke situaties leiden waarbij er in het beste geval enkel blikschade is.

“Om dergelijke ongevallen te voorkomen is het belangrijk om het wegdek zo snel mogelijk opnieuw proper te krijgen. Landbouwers doen steeds hun uiterste best om dit snel in orde te brengen, maar dit lukt niet altijd meteen”, aldus schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester).

“Om bestuurders te wijzen op een gevaarlijke situatie kunnen ze daarom tijdelijk signalisatieborden plaatsen die aangeven dat er modder op de weg ligt en de bestuurder best zijn snelheid matigt.”

Groepsaankoop signalisatieborden

“Kortrijk neemt daarom het voortouw en organiseert een groepsaankoop waarop alle boeren kunnen intekenen. Met succes, want sinds de lancering van de oproep één week geleden werden al 36 borden besteld.”

Intekenen kan nog tot eind februari. Daarna worden de borden geproduceerd door Verfaillie-Leroy uit Zillebeke. Afhalen kan in Stock Kooigem. Zo zijn de borden net op tijd beschikbaar vooraleer de landbouwers opnieuw intensief het veld bewerken in de aanloop naar het inzaaien van de gewassen.

Wie nog wil intekenen op de groepsaankoop kan contact opnemen met Stad Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.