Speciale attentie voor gemeentepersoneel in Ledegem

De gemeente heeft haar personeel vlak voor het einde van het jaar op een verrassingspakket met producten van lokale handelaars getrakteerd. Aan het pakket hing een QR-code, gelinkt aan de speech van burgemeester Bart Dochy.

Burgemeester Bart Dochy deelt cadeaus uit aan twee personeelsleden. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Burgemeester Bart Dochy deelt cadeaus uit aan twee personeelsleden. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier

Caroline Soete van de Ledegemse poetsdienst kreeg vorige week woensdagochtend twee collega’s van de technische dienst over de vloer. Die overhandigden haar een pakketje met daarin onder andere borrelnootjes en een flesje Picon.

“Omdat de nieuwjaarsreceptie voor het personeel niet gewoon kon doorgaan, bieden we dit verwenpakket met producten van lokale handelaars”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD). Aan het zakje hing ook een briefje met een QR-code op. Via die code kan het personeel de nieuwjaarsspeech van de burgemeester beluisteren.

Iedere eerste zondag van het jaar organiseert de gemeente telkens een nieuwjaarsreceptie voor de inwoners. Die lokt ieder jaar meer dan 500 aanwezigen. “Ook dat kan natuurlijk niet doorgaan”, aldus de burgemeester. Hij sprak de bevolking op zondag 3 januari via sociale media toe. Een datum voor een echte nieuwjaarsreceptie is er momenteel nog niet. “Een nieuwjaarsreceptie in september? Dat kan.”

Kerstboominzameling

De gemeente organiseert nog tot en met zondag 10 januari een kerstboominzameling in een afgebakende zone op het Sint-Hubrechtsplein in Sint-Eloois-Winkel.

“Jammer genoeg kan onze traditionele kerstboomverbranding niet plaatsvinden. We willen echter onze inwoners de kans geven om hun kerstboom van de hand te doen”, zegt burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD). De technische dienst van de gemeente staat in voor de verwerking van de kerstbomen. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.