SP.A Damme wil weten hoe het met u gaat

Vlnr Justin, Chayenne en Joeri Van den Abeele, Annick Lambrecht en Justine Hollevoet.©Davy Coghe Davy Coghe
Vlnr Justin, Chayenne en Joeri Van den Abeele, Annick Lambrecht en Justine Hollevoet.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Damse afdeling van SP.A, die nieuw leven werd ingeblazen, gaat in deze moeilijke coronatijd op pad met postkaartjes met daarop de vraag hoe het met u gaat. “Iedereen kan ons contacteren voor een bezoekje ‘ip de zulle’”, zegt Joeri Van den Abeele van SP.A Damme. Vlaams Volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht steunt het initiatief.

Het was al enige tijd, om niet te zeggen enkele jaren, stil rond SP.A Damme maar nu laat deze lokale afdeling toch weer van zich horen. SP.A Damme gaat namelijk op toer met postkaartjes waarbij de Dammenaars worden aangemoedigd contact op te nemen voor een babbeltje of misschien wel hulp voor een klusje in huis. “Het zijn rare tijden. Het coronavirus zorgt ervoor dat we niet op bezoek kunnen bij vrienden of familie, we kunnen niet op café of restaurant en er zijn geen voetbalwedstrijden of toneelvoorstellingen”, zegt Vlaams parlementslid voor SP.A, en tevens gemeenteraadsvoorzitter in Brugge Annick Lambrecht. “Voor veel mensen breekt in deze donkere dagen een eenzame periode aan. Een babbeltje of een telefoontje kunnen dan wonderen doen.”

Plaatselijk initiatiefnemer is Joeri Van den Abeele uit deelgemeente Vivenkapelle. Ook zijn zoon Justin en dochter Chayenne Van den Abeele werken mee. “We roepen alle Dammenaars op om aandacht te hebben voor elkaar en in het bijzonder voor de mensen in de buurt die vandaag misschien een beetje eenzaam zijn”, zegt Joeri. “We delen in Damme postkaartjes uit met onze contactgegevens. Mensen kunnen ons contacteren voor een babbeltje, om iets af te halen bij onze lokale horeca, een klein klusje,… Een klein gebaar, maar vaak een wereld van verschil voor wie zich vandaag niet zo lekker in zijn vel voelt. Het signaal dat we willen geven is dat we er moeten zijn voor elkaar. Dat is de enige manier om deze moeilijke periode te doorspartelen.”

”Wie nood heeft aan wat ondersteuning kan contact opnemen met Joeri op dit nummer: 0467 78 99 72 . SP.A Damme wil op deze manier ook leren wat er leeft onder de Dammenaars met de bedoeling om een plaatselijke partijwerking uit te bouwen. “In een later stadium willen we dan ook actief gaan werken rond de lokale dossiers waar de Dammenaars van wakker liggen”, geeft voortrekker Joeri Van den Abeele nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier