Sommelier of the Year is uitgesteld

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De firma Meyhui Home & Table Decoration, Foodprint by mjPublishing en Prosper Montagné hebben beslist om de verkiezing Sommelier of the Year 2021 uit te stellen tot de horeca opnieuw mag openen.

De verkiezing van de Sommelier of the Year 2021 is in de eerste plaats een erkenning en waardering van de sommelier in het restaurant waar hij dit mooie beroep met passie uitoefent. “Het is de gast/bezoeker die stemt op zijn favoriete sommelier en ervoor kan zorgen dat deze op provinciaal niveau tot de drie laureaten behoort. Na een reeks van praktische en mondelinge proeven kunnen zij dan meedingen naar de titel van Provinciaal Winnaar”, duidt initiatiefnemer Baudouin Meyhui van Meyhui Home & Table Decoration.

Als Provinciaal Winnaar maakt de sommelier ook kans om de nationale winnaar te worden en gedurende één jaar de nationale titel Sommelier of the Year 2021 te mogen dragen. “Elk jaar geven wij het startschot van deze verkiezing tijdens Horeca Expo. De sluiting van de restaurants ontneemt ons echter de basis van deze verkiezing: het bezoek en de stem van de gasten. Covid-19 is ingeslagen als een bom op ons professionele en sociale leven. Samen moeten we erdoor en samen gaan we er ook weer voor eenmaal alle deuren geopend zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier