Sofie Bosch uit Handzame maakt banoffee pie

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de banofee pie van Sofie Bosch uit Handzame

“Een vriendin at ooit deze taart in een Antwerpse patisserie. Ze was er zo weg van, dat ze vroeg of ik hetzelfde kon maken”, vertelt Sofie. “Na enkele experimenten had ik het juiste recept beet. Desserts maak ik heel graag, ik hou ervan om zelf te combineren en te proberen.”

Sofie Bosch uit Handzame maakt banoffee pie

RECEPT

INGREDIENTEN

– 1 blik gecondenseerde melk Nestlé Caramel (enkel bij Carrefour)

– 250 gram Bastognekoeken

– 125 gram zachte melkerijboter

– 250 ml slagroom

– 4 eetlepels poedersuiker

– zakje Klop-Fix (Dr. Oetker)

– 2 à 3 rijpe bananen

– chocoladevlokken of cacaopoeder

– margarine om bakvorm in te vetten

WERKWIJZE

Bekleed een springvorm met bakpapier: om de bodem klem je een stuk bakpapier en dan sluit je de springvorm. Smeer de binnenkant van de springvorm in met margarine. Knip twee stroken bakpapier uit en plak ze tegen de binnenkant.

Verkruimel de Bastognekoeken. Meng de zachte boter onder de kruimels tot er een samenhangend geheel ontstaat.

Doe het kruimelmengsel in de springvorm en druk de bodem goed aan met een lepel. Zet een half uur in de koelkast om hard te laten worden.

Verdeel de karamelpasta over de kruimelbodem.

Snij de bananen in mooie, dikke plakjes en schik over de karamelpasta.

Klop het slagroom bijna stijf en voeg de Klop-Fix en poedersuiker toe. Klop stevig door.

Spatel de slagroom over de schijfjes banaan.

Strooi chocoladevlokken, cacaopoeder of hagelslag over de slagroom en druk lichtjes aan.

Laat de taart een hele nacht opstijven in de koelkast. Laat even op kamertemperatuur staan voor je de taart uit de springvorm haalt.