Slypse verenigingen organiseren shakedown op 1 september

Negen verenigingen slaan volgende woensdag de handen in elkaar. (foto JS)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Negen Slypse verenigingen slaan in aanloop naar de rally Omloop van Vlaanderen de handen in elkaar om een shakedown te organiseren. Die testwedstrijd vindt plaats op woensdag 1 september. De opbrengst van de catering wordt verdeeld tussen de Slypse verenigingen.

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september strijkt het rallygebeuren neer in Roeselare voor de Omloop van Vlaanderen. Net zoals bij verschillende andere grote wedstrijden is er in aanloop naar het rallyweekend een shakedown. Een dergelijke wedstrijd wordt door vele piloten gebruikt als een laatste test voor de eigenlijke wedstrijd. “Twee jaar geleden organiseerden we in onze gemeente al eens een dergelijk evenement. Door het weer viel de shakedown toen een beetje in het water. Vorig jaar werd de Omloop van Vlaanderen op het laatste moment ook afgelast”, aldus burgemeester en rallyliefhebber Ward Vergote (Visie).

Derde keer, goede keer. Slypskapelle maakt zich op om van woensdag 1 september een rallyhoogdag te maken. Daarvoor kan het rekenen op de hulp van de plaatselijke verenigingen. Wielervereniging Slyps Sprint, Flapuit, Femma, KWB, ABS, de kaartersclub, het oudercomité van de plaatselijke school, de harmonie en de organisatoren van het bierfestival slaan hiervoor de handen in elkaar. “De verenigingen zullen samen instaan voor de catering. Op het einde van de rit pikken ze allemaal een graantje mee van wat hopelijk een geslaagd evenement wordt”, aldus coördinator Andries Sioen.

Speciale mondmaskers

Woensdagmiddag zullen de betere piloten omstreeks 14 uur op een parcours van vijf kilometer al hun wagen testen. De eigenlijke shakedown start om 18 uur. Voor het publiek worden twee zones voorzien: zo kunnen de rallyliefhebbers een kijkje nemen nabij de service in het centrum van Slypskapelle en wordt er een grote publiekszone afgebakend nabij het kruispunt van de Slypsstraat met de Hovingstraat.

Burgemeester Ward Vergote ontwierp speciaal gepaste mondmaskers. “Op 1 september staat er in openlucht geen limiet meer op het aantal aanwezigen. Toch moeten we alert blijven.” De burgemeester neemt met schepen Nessim Ben Driss ook deel aan de shakedown en de Omloop van Vlaanderen. Tijdens het rallygebeuren is partijgenoot en schepen Geert Vanthuyne burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier