Sinterklaas doet digitale oproep naar alle Nieuwpoortse kinderen

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Stad Nieuwpoort zorgt voor een coronaproof alternatief ter vervanging van de traditionele jaarlijkse intrede van Sinterklaas. Want ook de Sint volgt braaf en plichtsbewust de coronamaatregelen! Via drie filmpjes maken Sinterklaas en zijn Pieten kennis met de jongste Nieuwpoortenaren. Daarin brengen ze de door kinderen ingestuurde filmpjes, tekeningen en vragen in beeld.

Dit jaar geen feestelijke intrede van de Sint in Nieuwpoort. Maar het kinderfeest zomaar schrappen, is voor het stadsbestuur geen optie. Burgemeester Geert Vanden Broucke licht toe: “Sinterklaas is voor veel kinderen een jaarlijks hoogtepunt. We kunnen niet toelaten dat dit feestelijke gebeuren van hen wordt afgenomen. De Sint verzekert ons dat hij zeker een bezoek zal brengen aan alle brave Nieuwpoortse kinderen.”

Dit jaar gaat Sinterklaas volledig digitaal via de website en sociale mediakanalen van de Stad. Daarbij krijgt hij hulp van zijn Pieten: Vertelpiet, Anderhalve-Meter-Piet en Pakjespiet. Vertelpiet verrast alle kinderen met een spannend verhaal. Anderhalve-Meter-Piet kijkt of je niet te dicht bij anderen loopt en mooi je handen wast. Pakjespiet houdt zich bezig met het uitdelen van cadeautjes.

Het Sinterklaasverhaal bestaat uit drie afleveringen en vertelt hoe een Nieuwpoortse schipper lang geleden Sinterklaasavond heeft gered. De afleveringen worden uitgezonden op 25 november, 29 november en 2 december.

Schepen van Jeugd Bert Gunst: “We zorgen voor een goed verhaal dat de verbeelding van elk kind zal aanspreken. Alle opnames vonden plaats in Nieuwpoort, wat extra herkenbaarheid met zich meebrengt. We gaan de Nieuwpoortse kinderen bovendien actief betrekken bij het verhaal. Zo kunnen zij zelf vragen of video’s voor de Sint insturen.”

Sinterklaas lanceert een warme oproep naar alle kinderen om een tekening of filmpje met een vraag aan de Sint tegen zondag 15 november te sturen naar Stad Nieuwpoort.

Vermeld zeker je naam, leeftijd en adres. Inkleurplaten zijn beschikbaar via www.nieuwpoort.be/sinterklaasopbezoek. Deze steek je in de brievenbus van het Stadhuis (Marktplein 7) of de Jeugddienst (Dudenhofenlaan 2B). Je kunt ook terecht op de Facebookpagina van de Stad of via jeugd@nieuwpoort.be.

https://www.youtube.com/watch?v=0BFWEq8T_t8

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten