Sint-Bernardus in Watou lanceert Magnum 2018 met uniek etiket van Kamagurka

Kamagurka schilderde voor de brouwerij uit Watou ‘De Regenpijp’ voor op het etiket van het beperkt aantal magnumflessen Sint-Bernardus Abt 12.

© Foto TOGH

“Sinds 2012 produceren we jaarlijks een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter”, zegt woordvoerder Pieter Verdonck van brouwerij Sint-Bernardus. “Onze Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St. Bernardus magnum fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een ‘Bière Belge’-hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. We doen telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. In het verleden sierden zo werken van onder andere Rik Vermeersch, Christian Silvain en André Van Schuylenbergh het etiket. Voor de editie van 2018 konden we Kamagurka overtuigen om de schilderskwast op te nemen. Hij schilderde ‘De Regenpijp’, speciaal naar aanleiding van de Abt 12 Magnum 2018.

Nog goed nieuws uit Watou want de St.Bernardus Tripel werd onlangs verkozen tot beste (Belgian Style) Tripel tijdens de Brussels Beer Challenge. “De BBC is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier, zegt Pieter Verdonck. “Elk bier van de deelnemende brouwers wordt door een vakkundige jury van 80 internationale bierkenners zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. Het spreekt voor zich dat we heel fier en trots zijn met deze erkenning. St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’-stijl.”

“Wereldwijd wordt onze Abt 12 gezien als het kroonjuweel van de brouwerij“, zegt zaakvoerder/CEO Hans Depypere. “In de streek van de brouwerij is onze Tripel minstens even bekend of misschien wel nog bekender. Deze bekroning zie ik als een bevestiging van onze jarenlange inspanningen en beloning voor het harde werk van ons volledige team.”

Weetje: In de streek rond Watou en Poperinge noemt men de Tripel ook vaak een ‘Bernadetje’, voorwaar een mooie verwijzing en hommage aan Bernadette, de jongste dochter van Evariste Deconinck.

De Warmste Week

Sint-Bernardus steekt ook haar duit in het zakje voor De Warmste Week. “Afgelopen zomer werkten we nauw samen met een aantal West-Vlaamse muziekevenementen. Iedere concerterende artiest of band kreeg een gepersonaliseerde 75cl fles St.Bernardus Abt 12 cadeau. In samenwerking met de desbetreffende artiesten en in het kader van Music For Life 2018 verkopen wij van deze gepersonaliseerde flessen een beperkt aantal per opbod. Het gaat om maximum 2 of 3 stuks per artiest, het zijn dus heuse collectors items. De volledige som van alle biedingen staat nu op ongeveer 1.900 euro en we hebben beslist om vanuit de brouwerij het uiteindelijke bedrag te verdubbelen. De opbrengst gaat volledig naar het Kinderkankerfonds.”

Deelnemende artiesten zijn ‘t Hof Van Commerce, Absynthe Minded, An-Sofie Noppe, Bart Peeters, Bazaar Bizar (MANdolinMAN & Liliane Saint-Pierre), Brihang, Brisk, Broeder Dieleman, Douglas Firs, Eriksson Delcroix, Ethno Flanders, Faces On TV, Frank Vander Linden, Geppetto & The Whales, Gwen Cresens, Hannelore Bedert, Intergalactic Lovers, Les Truttes, Linde, Lamoral, Poltrock, Portland, Red Zebra, Selah Sue, Stephanie Struijk, The Bonnie Blues, The Scabs, Trio Dhoore, Willem Vermandere en WÖR.

Bieden kan nog tot en met 14 december 21 uur via 2dehands.be.

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.