Silo’s van houtbedrijf Callens vatten vuur: schade blijft beperkt

Omstreeks 19.20 uur donderdagavond brak er brand uit in een van de silo’s van houtbedrijf Callens in Rekkem. Een alerte leverancier kon de brandweer tijdig verwittigen.

De schade bleef beperkt en doordat het incident zich binnenin de terreinen van het bedrijf afspeelde, was er ook geen enkel gevaar voor de omwonenden. © CLL

Het was de Nederlandse containerleverancier die het incident opmerkte. “Drie tot vier keer per week komen we hier containers leveren”, klinkt het. “Toen ik hier deze avond met de vrachtwagen op reed, merkte ik dat de silo achteraan het hoofdgebouw in brand stond. Ik aarzelde niet en belde meteen de hulpdiensten”.

De brandweer van Kortrijk en Wevelgem kwam ter plaatse, die in geen tijd de vuurhaard onder controle had. Al snel bleek dat een van de stofzakken, die zich binnenin de silo bevindt, was beginnen smeulen. Het aanwezige houtstof en zaagsel was een gewillige prooi, waardoor de vlammen snel de silo in hun greep hadden.

De spuitgasten hadden de vlammen snel onder controle, maar namen toch het zekere voor het onzekere en voerden een minutieuze controle van het terrein uit. De schade bleef beperkt en doordat het incident zich binnenin de terreinen van het bedrijf afspeelde, was er ook geen enkel gevaar voor de omwonenden.

De Waterstraat, waar het houtbedrijf is gesitueerd, werd door de politie een tijdlang afgesloten voor het verkeer. De imposante aanwezigheid van de brandweer kon op heel wat belangstelling van omwonenden rekenen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.