Sfeervol trouwen in verfraaid stadhuis

De inkomhal van het historisch stadhuis kreeg sierbomen en een sfeervolle verlichting.© JVGK
De inkomhal van het historisch stadhuis kreeg sierbomen en een sfeervolle verlichting.© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De inkomhal van het historisch stadhuis in Kortrijk kreeg sierbomen en een sfeervolle verlichting. Ook de voetgangersdoorsteek tussen de Leiestraat en de binnenkoer van het stadhuis werd verfraaid met inspirerende spreuken.

De voetgangersdoorsteek tussen de Leiestraat en de binnenkoer van het stadhuis had nood aan een opknapbeurt. Die doorgang werd geschilderd en er werden inspirerende spreuken aangebracht op de muren. Dat was een idee van gemeenteraadslid Moniek Gheysens, die eerder al poëzie liet aanbrengen op de muren van de gemeenteraadszaal.

Denken en dromen

Net zoals die poëzie de gemeenteraadsleden moet bezielen, hoopt ze dat de spreuken koppeltjes kunnen inspireren vlak voor zij het jawoord geven.

“Teksten verbinden mensen, net zoals het huwelijk. Er zit ook beweging in de teksten op de muur die verwijzen naar de golven van het leven. De variëteit in de grootte van de letters en lichtpuntjes zet mensen aan het denken en dromen”, aldus Moniek Gheysens.

De binnenkoer van het stadhuis werd verfraaid met inspirerende spreuken.© JVGK
De binnenkoer van het stadhuis werd verfraaid met inspirerende spreuken.© JVGK

De citaten zijn van enkele wereldvermaarde schrijvers zoals de Braziliaan Paulo Coelho, de Duitse Ricarda Huch en de Franse auteur Antoine De Saint-Exupery, auteur van het wereldberoemde Le Petit Prince/De Kleine Prins .

De grote inkomhal van het stadhuis is aangekleed met sierbomen, sfeervolle verlichting en een fotowand met een afbeelding van de Leieboorden en K-Tower. “Drie metershoge sierperen geven een groene toets aan de hal. De ledverlichting accentueert het karakter van de historische zuilen en het gewelf”, aldus schepen van Burgerzaken Stephanie Demeyer (Team Burgemeester).

Inwisselbare fotowand

“Ik ben heel blij met het resultaat. De aanpassingen scheppen de juiste sfeer, zorgen voor een warm gevoel bij de bruidsparen en familie in de laatste ogenblikken voor een van de belangrijkste momenten uit hun leven. Met de fotowand trekken we Kortrijk ook een beetje binnen in het stadhuis.”

De afbeelding op de fotowand is inwisselbaar en zal om de zoveel tijd vervangen worden. In juli en augustus wordt het historisch stadhuis ook opnieuw opengesteld voor bezoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier