https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sfeerbar Roots serveert ‘k En Brugge In M’n Herte-bordje vol Brugse lekkernijen

Belle Floreal, Mike Staes, Jowan Vermont© Davy Coghe
Belle Floreal, Mike Staes, Jowan Vermont© Davy Coghe
Piet De Ville

Ook bij de gezellige bar Roots in Sint-Kruis zijn ze fan van Benny Scott’s legendarische ‘k En Brugge In M’n Herte. Ze serveren je voor de gelegenheid een bordje vol Brugse lekkernijen en een bijhorende cocktail.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

“We draaien hier in de bar wel graag eens de leuke nummertjes van Benny Scott”, vertelt uitbater Mike Staes, die zaak samen met Belle Floreal runt. “Maar wat jammer is: er is één nummer van hem dat niet te vinden is op streamingdienst Spotify en dat is nu net ‘k En Brugge In M’n Herte. Het zou wel leuk zijn mocht daar eens iets aan kunnen gedaan worden.”

Net als Benny Scott zelf houden ook de uitbaters van Roots wel van wat nostalgie. De bar is namelijk ingericht in de stijl van een gezellige woonkamer uit de jaren ‘50 en ‘60. “We hebben zowel een cocktail als een aperitiefbordje klaargemaakt die verwijst naar de ode aan Brugge van Benny Scott. De cocktail bevat rum appelsap en Angostura Bitters”, gaat Mike verder. “Ons aperitiefbordje hebben we zo Brugs mogelijk proberen te maken met de kazen Oud Brugge, Brugse Blomme en Brugge kaas met mosterdzaad.

Daarnaast vind je er ook lekkere vleeswaren van hoeveslagerij De Spijker hier in de buurt, zoals vleesbrood en droge worst. En onze medewerker Jowan Vermont zorgt daarbij ook nog eens voor zelfgebakken brood met Brugse Zot bier erin verwerkt. Geef toe: meer Brugs kan bijna niet he?” (lacht)

Alle info op: http://www.rootsbar.be/

(PDV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.