Brugs stadsbestuur ontvangt verzoekschrift voor uitroepen ‘k En Brugge in m’n Herte tot Brugs volkslied

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Piet De Ville

Maandagnamidag werd een nieuwe belangrijke stap gezet in het officieel laten uitroepen van ‘k En Brugge in m’n Herte tot Brugs volkslied. Editieredacteur Olivier Neese van Brugsch Handelsblad overhandigde het verzoekschrift met drieduizend handtekeningen aan burgemeester Dirk De fauw en schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Er is geen weg meer terug. De gemeenteraad van Brugge moet de vraag van de krant Brugsch Handelsblad, gesteund door een massaal ondertekende petitie, om ‘k En Brugge in m’n Herte van Benny Scott uit te roepen tot volkslied van Brugge in behandeling nemen.

Drieduizend handtekeningen

De vraag voldoet immers aan de minimumvereisten om een voorstel van burgers op de gemeenteraad te brengen. Daarvoor moet in Brugge een voorstel gesteund worden door minstens duizend van inwoners van minimum zestien jaar oud

“We zijn uitgekomen op zo’n drieduizend handtekeningen waarvan tweeduizend van Bruggelingen en de rest van omwonenden die ook een groot hart hebben voor Brugge”, vertelde Olivier Neese, editieredacteur van Brugsch Handelsblad toen hij het verzoekschrift vergezeld van de handtekeningen overhandigde aan burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en schepen van Cultuur Nico Blontrock. Hij voegde er ook nog een lijvig dossier bij met argumenten.

Primeur

Burgemeester De fauw stelde bij het doorbladeren van het dossier tot zijn tevredenheid vast dat zowel Club als Cercle supporters het voorstel steunen. “Een heel aangename vaststelling nadat ik daarnet nog dossiers rond het voetbalstadion in onze stad heb doorgenomen”, grapte De fauw, die er verder ook nog op wijs dat KW/Brugsch Handelsblad met dit initiatief voor een echte primeur zorgt.

“Het is de eerste keer sinds die mogelijkheid bestaat dat een burgervoorstel dat op de gemeenteraad geraakt, en dat bovendien, volgens mijn inschatting toch, een grote kans heeft om goedgekeurd te geraken”, aldus de burgemeester.

Ook cultuurschepen Nico Blontrock toonde zich enthousiast. “Ik ben heel tevreden voor Benny Scott zelf. We kennen elkaar al zo’n veertig jaar en ik denk dat ik hem wel een vriend mag noemen”, aldus Blontrock. “Maar ik ben ook tevreden voor onze stad waarin een grote groep mensen zich eensgezind achter zo’n positief project scharen.”

Verrassing

Benny Scott zelf liet, zoals al eerder de voorbije dagen, verstaan dat hij vooral veel dankbaarheid voelt voor alles wat hij nu ervaart. “Ik had niet gedacht dat ik in mijn leven en in mijn loopbaan nog zoiets moois zou meemaken. Het is fantastisch wat me nu allemaal overkomt…”

En dan kwam er nog een verrassing van formaat. Peter Slabbynck en Sam Claeys van Red Zebra hadden zich laten inspireren door ‘k En Brugge in m’n Herte en maakten een nummer gebaseerd op het idee van ‘een herte voor Brugge’, maar dan wel erg letterlijk opgevat. Met plezier brachten ze hun lied, uiteraard in het Brugs gezongen, naar voor in het stadhuis met de burgemeester en schepen, Olivier Neese én Benny Scott als backing vocals. De volgende en laatste stap in heel het avontuur is nu de behandeling op de gemeenteraad van 28 juni waar het voorstel hopelijk wordt goedgekeurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten