Sea Life laat laatste vier zeehondjes vrij

Na een druk voorjaar, liet Sea Life vrijdagmorgen de laatste zeehondjes van het seizoen vrij. “Lili, Luna en Neo waren snel voldoende aangesterkt. ’t Zijn dan ook goeie eters: samen verorberden ze wel dertig kilo vis per dag”, zegt dierenverzorger Victor Vienne.

© WK

De Dolfijnklas van Leefschool Kameleon uit Menen adopteerde zeehondje Luna. De kindjes konden er echter niet allemaal bij zijn om Luna donderdag uit te zwaaien. “Er zijn heel wat traantjes gevloeid op school, maar blijkbaar was de schoolbus niet beschikbaar. Jammer maar helaas”, zeggen Dirk Hoste en Magda Dhaene.

Zij kwamen met hun kleinkinderen Laura en Matteo wél opdagen. “We hebben beloofd om straks wat foto’s en een filmpje door te sturen. De ganse klas zit dus in spanning te wachten”, klinkt het. “Wel echt jammer: de kindjes leefden allemaal zo hard mee met hun zeehondje. Ze hebben op school chocomelk verkocht en snoepjes ten voordele van Luna, en ze hadden toch zó naar deze dag uitgekeken”, klinkt het.

Naast de drie grijze zeehondjes, was er ditmaal ook één gewoon zeehondje bij. “Daarvan komt de piek pas in augustus”, klinkt het. De gewone zeehond paart immers vanaf eind juni. Met het vertrek van de laatste vier zeehondjes is het momenteel rustig in het zeehondenopvangcentrum van Sea Life. “Het is al van in december geleden dat er geen enkele zeehond verbleef”, zegt Victor Vienne. “Maar rond deze tijd van het jaar gebeurt dat wel vaker. Straks is het voor ons SOS Rescue Team weer volle bak.”

Van de vier zeehondenpups die werden vrijgelaten, hadden er twee een extra zetje nodig: blijkbaar hadden ze niet veel zin om terug te keren naar zee. Maar ook het zeehondje dat door zijn verzorgers tot bij de waterlijn moest worden gebracht, koos dan uiteindelijk toch maar voor het ruime sop.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.