Michiel Geldof (41) is de man die het project leven in blies. Hij groeide op in Gistel, maar werkt nu al zes jaar als projectleider openbare werken bij de stad Roeselare waar hij ook woont. Zijn dochter Brechje (8) zat vorig jaar in het tweede leerjaar bij Wannes Boudrez in De Verrekijker in Rumbeke. "Ik kende Wannes niet echt goed, enkel van aan de schoolport. Maar ik ken natuurlijk wel zijn verhaal. Toen wij iets voor het goede doel wilden opzetten, hebben we hem gecontacteerd en hij was er meteen voor te vinden."

(lees verder onder de foto)

Wannes Boudrez., JC
Wannes Boudrez. © JC

Bij Wannes Boudrez uit Izegem werd eind 2018 de spierziekte ALS vastgesteld. "Wie ALS heeft, gaat stapje per stapje achteruit, maar nu gaat het nog vrij goed met Wannes. Hij geeft nog parttime les en hij zal ook komen meestappen", vertelt Michiel.

74 kilometer

Het idee van Michiel, die als kind vaak aan de kust vertoefde, is de hele kustlijn af te stappen. Hij vond meteen zijn schoonbroers bereid om mee te doen. Joël Dockx (35) uit Eke en Björn Saelens (40) uit Gistel sprongen meteen mee op de kar. Ze zijn respectievelijk getrouwd met Marlies en Marieke Geldof, de zussen van Michiel.

"Ons opzet was om op 8 juni te wandelen, maar corona dwarsboomde die plannen. Daarom kozen we uiteindelijk voor zaterdag 3 oktober als datum. Zelf hebben we behoorlijk wat getraind. Wekelijks hebben we nu toch wel tot 50 kilometer in de benen We zijn natuurlijk niet de eersten die de kustlijn afwandelen. Jaarlijks is er de AG Coast Walk, maar wie daar de volledige tocht meestapt, zit nog aan een pak meer kilometers dan ons."

Om 6 uur 's morgens starten we aan de grenspaal in De Panne en 't Zwin is ons einddoel

De lengte van de kustlijn bedraagt 69 kilometer. "Maar wij zullen om en bij de 74 kilometer uitkomen, omdat we soms ook een klein stukje landinwaarts moeten. In Nieuwpoort nemen we even de overzetboot."

Instapmomenten

Een geoefende wandelaar bood zich aan het hele traject mee te stappen. "Maar al wie goesting heeft om mee te wandelen en zo WALS en Wannes een hart onder de riem te steken, kan inpikken op diverse plaatsen. Rond 6 uur 's morgens starten we aan de grenspaal in De Panne met 't Zwin als einddoel. Instappen in de tocht kan in Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Wenduine en Zeebrugge. Je kan dan zelf kiezen hoever je meestapt. Je mag ook je eigen bubbel meebrengen. En via een app zal je kunnen volgen waar we ons bevinden."

Ook Wannes zal een stukje meestappen, hij pikt in aan Fort Napoleon in Oostende. Stormweer als vorig weekend wordt niet voorspeld, maar het ziet er niet naar uit dat de weergoden echt zullen meewerken. "We zijn op alles voorbereid. We hebben speciale kousen om blaren te voorkomen. Onze stapschoenen zijn ondertussen ingewandeld en we dragen ook een lichte rugzak met water aan boord. Onderweg moeten we ook voortdurend blijven eten. We doen bananen, een notenmengeling, boterhammen... mee. Er zijn kleine rustpauzes voorzien en op de middag en in de vooravond tijd om te eten. We schatten gemiddeld aan vijf kilometer per uur te wandelen. We hopen, inclusief onze pauzes, in 17 uur de tocht of te ronden."

Een vrije gift kan WALS een duwtje in de rug geven. Overschrijven kan op het rekeningnummer BE54 7360 5785 4197. Hou zeker de WALS-facebookpagina in de gaten voor de laatste updates van WALS Wandelt! op www.facebook.com/watalsliefdespreekt/ Die ochtend verschijnt op Facebook een app waarop je de drie schoonbroers kan volgen.

Michiel Geldof (41) is de man die het project leven in blies. Hij groeide op in Gistel, maar werkt nu al zes jaar als projectleider openbare werken bij de stad Roeselare waar hij ook woont. Zijn dochter Brechje (8) zat vorig jaar in het tweede leerjaar bij Wannes Boudrez in De Verrekijker in Rumbeke. "Ik kende Wannes niet echt goed, enkel van aan de schoolport. Maar ik ken natuurlijk wel zijn verhaal. Toen wij iets voor het goede doel wilden opzetten, hebben we hem gecontacteerd en hij was er meteen voor te vinden."(lees verder onder de foto)Bij Wannes Boudrez uit Izegem werd eind 2018 de spierziekte ALS vastgesteld. "Wie ALS heeft, gaat stapje per stapje achteruit, maar nu gaat het nog vrij goed met Wannes. Hij geeft nog parttime les en hij zal ook komen meestappen", vertelt Michiel.Het idee van Michiel, die als kind vaak aan de kust vertoefde, is de hele kustlijn af te stappen. Hij vond meteen zijn schoonbroers bereid om mee te doen. Joël Dockx (35) uit Eke en Björn Saelens (40) uit Gistel sprongen meteen mee op de kar. Ze zijn respectievelijk getrouwd met Marlies en Marieke Geldof, de zussen van Michiel. "Ons opzet was om op 8 juni te wandelen, maar corona dwarsboomde die plannen. Daarom kozen we uiteindelijk voor zaterdag 3 oktober als datum. Zelf hebben we behoorlijk wat getraind. Wekelijks hebben we nu toch wel tot 50 kilometer in de benen We zijn natuurlijk niet de eersten die de kustlijn afwandelen. Jaarlijks is er de AG Coast Walk, maar wie daar de volledige tocht meestapt, zit nog aan een pak meer kilometers dan ons."De lengte van de kustlijn bedraagt 69 kilometer. "Maar wij zullen om en bij de 74 kilometer uitkomen, omdat we soms ook een klein stukje landinwaarts moeten. In Nieuwpoort nemen we even de overzetboot."Een geoefende wandelaar bood zich aan het hele traject mee te stappen. "Maar al wie goesting heeft om mee te wandelen en zo WALS en Wannes een hart onder de riem te steken, kan inpikken op diverse plaatsen. Rond 6 uur 's morgens starten we aan de grenspaal in De Panne met 't Zwin als einddoel. Instappen in de tocht kan in Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Wenduine en Zeebrugge. Je kan dan zelf kiezen hoever je meestapt. Je mag ook je eigen bubbel meebrengen. En via een app zal je kunnen volgen waar we ons bevinden."Ook Wannes zal een stukje meestappen, hij pikt in aan Fort Napoleon in Oostende. Stormweer als vorig weekend wordt niet voorspeld, maar het ziet er niet naar uit dat de weergoden echt zullen meewerken. "We zijn op alles voorbereid. We hebben speciale kousen om blaren te voorkomen. Onze stapschoenen zijn ondertussen ingewandeld en we dragen ook een lichte rugzak met water aan boord. Onderweg moeten we ook voortdurend blijven eten. We doen bananen, een notenmengeling, boterhammen... mee. Er zijn kleine rustpauzes voorzien en op de middag en in de vooravond tijd om te eten. We schatten gemiddeld aan vijf kilometer per uur te wandelen. We hopen, inclusief onze pauzes, in 17 uur de tocht of te ronden."