Schiller Art Gallery zet Belgische kunstenaars in de kijker

Gregory Verdonck in zijn galerij in Sint-Idesbald. © (Foto MVQ)
Redactie KW

Nog tot 31 augustus stelt Gregory Verdonck in zijn pop-up galerij in Sint-Idesbald werken tentoon van bekende Belgische artiesten uit de periode 1945 tot 1990, naast enkele blikvangers van ‘tribal art’.

Gregory Verdonck (45) zit al 25 jaar in het vak, maar besliste in 2013 om in Brussel zijn eigen kunstgalerij te openen. Deze zomer brengt hij enkele toppers mee naar Sint-Idesbald.

“Ik kom graag naar zee en heb nu in Sint-Idesbald een appartement”, vertelt Gregory.

“Dat leek me een goede gelegenheid om hier ook een tentoonstelling te organiseren met representatieve werken van moderne Belgische kunst uit de naoorlogse periode, van 1945 tot 1990. En er zitten best wel enkele bekende namen bij!”

“Zo is er Le Couple van Alechinsky uit de jaren 80, werk van Jo Delahaut uit 1955 en van de van Duits-Joodse afkomst Kurt Lewy uit 1957. Ook Leopold Van Roy, een ‘vergeten’ lid van de Cobrabeweging, zet ik graag even in de schijnwerpers; net als Philippe Denis, een ‘vergeten’ Belgische artiest wiens werk ik graag van onder het stof haal.”

In deze expo legt Gregory het accent op de Belgische kunst, maar hij is ook gespecialiseerd in tribal art en bracht daarom ook enkele blikvangers mee naar Koksijde, zoals een opvallend duivelsmasker uit 1940 van de Igbo uit Nigeria. Gregory verkoopt niet alleen deze kunstwerken; iedereen die iets heeft aan te bieden, is welkom.

Advies geven

“Mensen stappen hier spontaan binnen met een foto of een werk van een kunstwerk dat ze in hun bezit hebben en ze willen er graag meer over weten”, zegt Gregory. “Dat maakt mijn beroep boeiend: ik deel graag informatie met mensen en ik geef met plezier advies! En natuurlijk ben ik altijd geïnteresseerd wanneer iemand een interessant kunstwerk wil verkopen!” (MVQ)

Schiller Art Gallery, Strandlaan 304, Sint-Idesbald. Open na afspraak of Donderdag en vrijdag van 14 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 14 tot 19 uur; gregverdonck@gmail.com; 0496 23 88 54.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier