Salon Sensy verwelkomt nu ook mannen in Sensy For Men

Lieselot Deprince: “De klassieke patronen zijn veranderd.” © GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Het begon met een idee, een gevoel, een mancave waar ze schoonheidszorgen kunnen aanbieden, maar dan volledig aangepast aan mannen. Naast Sensy kwam er een afdeling Sensy for men.

“Tijdens een van onze teamvergaderingen, nu iets meer dan een jaar geleden, deed ik de uitspraak: wat als we nu eens de drempel verlagen voor mannen? Wat als we een mancave oprichten, een plek waar mannen zich goed voelen?” vertelt zaakvoerster Lieselot Deprince. Het Sensy-team was al snel voor dit idee te vinden, maar in de Sint-Godeliestraat in Moerbrugge was er een plaatsgebrek in het bestaande instituut. Lieselot koos ervoor om een pop-up in de Kortrijksestraat in het centrum van Oostkamp te openen. Voor Lieselot was het haar tweede instituut. Met Sensy in Moerbrugge is ze al sinds 2004 gespecialiseerd in huid- en gelaatsbehandelingen, voornamelijk voor een vrouwelijk cliënteel. Volgens Lieselot ligt zeker bij oudere generaties het actief bezig zijn met schoonheid toch nog wat gevoelig. “Al merken we dat er een verschuiving aan de gang is. De klassieke patronen zijn veranderd. Ook mannen kunnen nu gemakkelijker aangeven dat ze nood hebben aan tijd voor zichzelf en dat ze zich willen verzorgen, zowel in hun behandeling als in de producten. De drempel om zelf de stap naar een klassiek schoonheidsinstituut te zetten, is voor mannen vaak te hoog. Tijdens een bespreking met mijn accountant Jim Goedbloed van Het Boekhoudhuis was ik er snel van overtuigd dat een mannelijk schoonheidssalon ook binnen een mannelijk concept diende te passen. Het idee Sensy For Men is op dat moment ontstaan”, zegt Lieselot. Tijdens de pop-upperiode werd er druk verbouwd naast het instituut in Moerbrugge. Het was de bedoeling om na het beëindigen van de pop-up het nieuwe gebouw te betrekken, maar dit leek snel onmogelijk.

Verandering

Er is de laatste 20 jaar een enorme evolutie geweest in de bewustwording van mannen en hun uiterlijk. “Maar dat taboe wordt stilaan meer bespreekbaar. En gelukkig maar, want ook voor mannen bestaan er tal van mogelijkheden om de natuur een handje te helpen. In de top drie van meest gevraagde behandelingen staat op een hydrafacial, op twee laserontharing en op drie massages”, verduidelijkt Lieselot. Nu ontvangen ze hun mannelijke klanten in het bestaande instituut, maar ten laatste eind mei zou de nieuwe mancave klaar moeten zijn.

Meer info: http://www.sensyformen.be of 0485 47 94 31