RVT-bedden van ziekenhuis van Waregem (en bijhorend personeel) naar WZC Karmel

Redactie KW

De 25 rust-en verzorgingsbedden in het Waregemse Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis verhuizen straks naar het nieuwe woonzorgcentrum Karmel in de gelijknamige wijk.

Daar komen er nog eens 15 bedden extra bij, zodat er in een eerste fase in totaal 40 worden ondergebracht in nieuwe, nog te bouwen en in te richten kamers.

Voor de realisatie van dit eerste deelproject doet Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes geen beroep op subsidies. Normaal gezien zou er in de laatste maanden van dit jaar of in het eerste trimester van volgend jaar daarover al nieuws zijn. Intussen heeft het ziekenhuis samen met vzw Curando Onze-Lieve-Vrouw van de 7 Weeën uit Ruiselede de nieuwe vzw Onze-Lieve-Vrouw van de Karmel opgericht. Die wordt de nieuwe beheerder van de instelling.

Personeel verhuist mee

“Ook de 17 personeelsleden, die voor deze rvt-bedden instaan, verhuizen mee”, verduidelijkt Bernard Breda van deraad van bestuur van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. “Ze zijn van alles op de hoogte en gaan volledig akkoord met het initiatief. Meer nog: iedereen is enthousiast om in groep op de nieuwe locatie verder te kunnen werken.”

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.