Ruiltocht van Kozimo is afgerond, laat het bieden beginnen!

Na 100 dagen en negen keer te ruilen zit de ruiltocht van Kozimo Vanmarcke (10) uit Kortrijk erop. Mensen kunnen nu bieden via Kapaza.


Kozimo begon zijn ruiltocht met het idee om op die manier zijn steentje te kunnen bijdragen om armoede uit de wereld te helpen. “Ik koos voor de Damiaanactie en 11.11.11 als goede doelen omdat zo de centjes niet naar één bepaald gebied gaan maar over heel de wereld verspreid worden”, zegt Kozimo. Hij hoopt op een opbrengst van 450 euro. “We weten nog niet hoe lang de veiling zal duren. Wanneer het bieden stil valt en we een mooie prijs krijgen, zullen we de veiling stoppen.” Kozimo hoopt op de hoogte te blijven van waar het geld heen zal gaan.

De actie werd veel groter dan Kozimo ooit kon denken. “Ik had nooit gedacht dat ik zoveel in de media zou komen,” glimlacht hij. Hoewel de media veel aandacht aan de actie besteedde, was het ruilen niet makkelijk. “De laatste twintig dagen heb ik nog allerlei bedrijven en BV’s gecontacteerd maar tevergeefs”, vertelt papa Krist.

De aftrap mogen geven van KV Kortrijk – Cercle Brugge, zal het moment zijn dat Kozimo nooit meer zal vergeten. Zelf speelde Kozimo nog voor de jeugd van KVK. “Plots ben ik ermee gestopt. Ik moest drie keer per week trainen en ik had het gevoel dat ik niets anders meer zou kennen dan voetbal.” Met KV Kortrijk ruilde Kozimo ook. Die ruil leverde hem 500 tickets op.

Nu de ruiltocht erop zit, kan Kozimo terug genieten van zijn normaal leven: pingpong spelen, KSJ… ” Sinds zijn mama overleden is verblijft Kozimo om de twee weken een weekend bij zijn tante of peter. Zo zit hij eens in een andere omgeving”, zegt papa Krist.

Bieden kan op Kapaza op:

-Een overnachting met ontbijt, een diner met aangepaste wijnen en champagne voor 2 personen in de beste kamer van Hotel Messeyne te Kortrijk,

– 50 cinematickets voor Kinepolis België (waarde telkens 10 euro)

– Een goodybag van Kinepolis Kortrijk

– een retro zetel

-een voetenbankje met bijhorende lampenkap

-16 flessen exquise Spaanse wijn

-Een mannelijke paspop, beter bekend als Bart Denaekt

En dat allemaal via deze link: http://www.kapaza.be/nl/li?id=3317007 . Meer info ook op www.kozimoruilt.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.