Rudi Deboot uit Meulebeke gaat voor kip tandoori

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de kip tandoori van Rudi Deboot uit Meulebeke

Om van zijn koudwatervrees in de keuken af te raken, volgde Rudi Deboot een jaar kookles. “Toen kreeg ik de smaak écht te pakken”, vertelt hij.

“De kip tandoori is een succesreceptje uit zo’n les. Het leuke is dat je je eigenlijk niet strikt aan de werkwijze hoeft te houden, je kan toevoegen of weglaten wat je zelf wil. Veel werk vraagt het niet en het is des te lekker!”

Rudi Deboot uit Meulebeke gaat voor kip tandoori

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

2 kipfilets

1 eetlepel currypoeder

1 eetlepel rode currypasta of -poeder (tandoori)

2 uien

enkele teentjes look

olijfolie

2 groene appels Granny Smith

gewone bananen

klein blikje geconcentreerde tomatenpuree

15 à 20 cl kokosmelk

verse koriander of platte peterselie

WERKWIJZE

– Pel de uien en de look en snij ze fijn. Fruit ze vijf minuten op een matig vuur in een pot met hete olie.

– Snij de kipfilets in blokjes. Doe ze in dezelfde pot en laat ze twee minuten bakken op een hevig vuur, terwijl je voortdurend roert. Voeg de currypoeder toe.

– Schil en snij de appels en de bananen in blokjes. Roer deze mee in het geheel.

– Voeg de tomatenpuree toe en blijf roeren.

– Neem een maatbeker, giet er de kokosmelk in, voeg de rode currypasta toe en klop wat op. Giet dit over je gerecht en roer om op een zacht vuurtje.

– Dien het gerecht warm op, versierd met korianderblaadjes en met (wilde) rijst. Werk naar keuze af met wat cayennepeper of paprikapoeder op de top.