Rotary schenkt 20 laptops aan Damse scholen

Burgemeester Joachim Coens, Rotary-voorzitter Heidi Denolf en Paul Cherlet van de firma CB IT. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Rotary Damme schonk vandaag in het Damse stadhuis twintig laptops aan de Damse scholen voor gebruik tijdens de beperkende coronamaatregelen. De Damse serviceclub trok hier zo’n zevenduizend euro voor uit.

Door de beperkende maatregelen in functie van de bestrijding van het coronavirus kunnen de scholen in ons land nu al wekenlang geen onderwijs meer geven op de ‘traditionele’ manier, in de klas zelf dus. Ook in de Damse scholen wordt nu online kennis en vaardigheden overgebracht. Daarvoor hebben de leerlingen thuis een computer nodig en dat is niet bij iedereen evident.

Volledig gebruiksklaar

“Sommige gezinnen hebben minder financiële mogelijkheden waardoor een computer of een extra laptop, als de computer al in gebruik is door anderen, niet altijd mogelijk”, zegt Heidi Denolf, voorzitter van Rotary Damme. “Of er zijn gezinnen met meerdere broertjes en zusjes die ook een computer nodig hebben. Het is heel belangrijk dat alle kinderen over een computer beschikken om niet achterop te geraken. Daarom hebben we met Rotary Damme een inspanning gedaan. We hebben bij de Brugse firma CB IT van Paul Cherlet twintig laptops besteld. Paul Cherlet was bereid deze tegen kostprijs aan ons te verkopen; hij maakte ze volledig gebruiksklaar en zorgde ook nog zelf voor een degelijke draagtas voor erbij. Voor dit project hebben we als Rotary Damme zo’n 7.000 euro uitgetrokken.”

Eigendom van de school

Rotary Damme deed een rondvraag bij de directies van de Damse scholen en kwam zo tot een billijke verdeling van het aantal laptops voor de scholen. Volgende scholen krijgen laptops van Rotary Damme: Vrije basisschool Sijsele, Vrije Basisschool Moerkerke, met ook afdelingen Sint-Rita en Lapscheure en de gemeenteschool met vestigingen in Sijsele en Damme. “De directeurs van de scholen zijn de laptops al komen ophalen en zullen zelf instaan voor de verdeling ervan onder de leerlingen. In deze periode waarin er geen onderwijs in de klas mogelijk is, worden ze dus ter beschikking gesteld van de leerlingen. Maar de laptops zijn verder wel eigendom van de school en kunnen deze dan verder naar eigen goeddunken gebruiken.”

Burgemeester Joachim Coens (CD&V+) was aanwezig bij de overhandiging van de laptops en toonde zich bijzonder dankbaar voor deze mooie geste van Rotary Damme. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier