Roest op brug van Steenbrugge doet pijn aan de ogen van vele Brugge-bezoekers

De brug van Steenbrugge zit vol roest en is aan een opknapbeurt toe. © Pol VDD
Redactie KW

Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) vraagt de Stad Brugge om bij de Vlaamse minister van Openbare Werken aan te dringen op een verfbeurt voor de brug van Steenbrugge. Die zit vol roestplekken en verwelkomt al wie Brugge binnenkomt op een weinig uitnodigende wijze.

“De Steenbrugge-brug ziet er sinds enige tijd verschrikkelijk lelijk uit”, merkt Bruggeling Pol Van Den Driessche op. “De herkenbare diepgroene kleur is weg, overal zie je roestvlekken en andere vuile vlekken.”

“Dit lijkt veeleer op de toegangsweg tot een grimmige, verkommerde, verborgen stad ergens ver weg in Rusland dan een brug die mensen uitnodigt om het grondgebied van de mooiste stad van Vlaanderen binnen te komen.”

Vervanging

Daarom vraagt Pol Van Den Driesche het Brugs stadsbestuur om actie te ondernemen: “Dring bij de Vlaamse minister van Openbare Werken aan om de Steenbrugge-brug een onderhoudsbeurt en een nieuwe verflaag te laten geven.”

“Want de geplande vervanging van deze brug door twee nieuwe bruggen lijkt nog niet meteen voor morgen te zijn. We kunnen deze verloederde toestand intussen toch geen jaren gedogen, dit doet te veel pijn aan de ogen….”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.