Roeselare reikt veertien eretekens voor cultuurverdienste uit

© Jos
Redactie KW

Naast de cultuurtrofee die naar de toneelproductie Animal Farm ging, kregen ook veertien stadsgenoten het ereteken voor cultuurverdienste van de stad Roeselare.

Katrien Alleman is 28 jaar bestuurslid bij de Liberale Vrouwen en Geert Blondeel speelt even lang bij Volksveredeling. Veertig jaar is Els Boudrez lid van Sint-Cecilia Rumbeke en Kathy Casier speelt een kwarteeuw bij ’t Souffleurke. Magda Claeys is 38 lid van het Sint-Jozefskoor terwijl Johan Debaes reeds 52 jaar speelt bij Het Gildemuziek. Anne Marie Deré is 25 jaar lid van de Roeselaarse vereniging met de langste naam: Midden West-Vlaamse Hobby Computer Club Roeselare. Wilfried Deruyttere kreeg de penning voor 30 jaar bestuur Gezinsbond Rumbeke en Jef Rommel omdat hij 31 jaar al het Sint-Henricuskoor dirigeert.

Even lang is Hubert Vandenbussche lid van Familiekunde regio Mandel-Lei. Heidi Vanhecke werd door de Klokkengilde naar voor geschoven omdat ze er 26 jaar bij is en Brigitte Vanwalleghem is een kwarteeuw voorzitter van de Roeselaarse Oud-Scouts.

Tenslotte vierde de cultuurraad het 25-jarig lidmaatschap van Inge Verhaeghe bij Laudate Si.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier